Algemeen

Het clubhuis van NEO was gisteren het toneel van het afscheid van Jan Willem van Holland, een bijeenkomst die uitermate gezellig was.

NEO benoemt Jan Willem van Holland bij afscheid tot trainer van verdienste

Borne | Door alle coronaperikelen wat later dan gepland nam NEO gisterenavond op een mooie wijze afscheid van trainer Jan Willem van Holland die NEO 1 maar liefst zes seizoenen getraind heeft. Een succesvolle periode die nagenoeg altijd hoge posities in de respectievelijk vierde, derde en tweede klasse opleverden. NEO 1 promoveerde onder zijn leiding twee keer, waarvan een keer via een kampioenschap en later via een nacompetitiefinale in Raalte tegen Sc Overwetering. Bijna elk jaar eindigden de seizoenen spectaculair, waarbij de nacompetitieduels tegen Suryoye en Concordia Wehl nog nadrukkelijk op het netvlies gebrand staan.

 

Voorzitter Edwin Zeevalkink liep de carrière van Van Holland bij NEO chronologisch door en bracht vervolgens een lijstje met positieve eigenschappen van de coach voor het voetlicht. Dit ontlokte een van de spelers de uitspraak of hij wel het juiste lijstje gekregen had....

 

Zeevalkink sloot zijn speech af met het uitreiken van een oorkonde waarmee Van Holland Trainer van Verdienste van NEO werd. Vervolgens was de beurt aan een vertegenwoordiging van de selectie van NEO 1. De selectie bracht via een ludieke bingo bekende uitspraken van hun coach voor het voetlicht. Het alles werd doorspekt met zeer grappige en memorabele anekdotes uit de NEO-periode van de coach. Dat Van Holland die bingo uiteindelijk won mocht geen verrassing heten. De scheidend oefenmeester ontving de nodige cadeaus, waarvan een prachtige vuurkorf met NEO-logo en een ingelijst shirt van zijn voormalig co-trainer Wout Weghorst in het oog sprongen.

 

Ook de mannen van beheer, Frans Wolsink en Frans ten Tusscher, bedankten Van Holland voor zijn altijd constructieve samenwerking en boden hem een presentje aan. Fleur Wensink sprak hem vervolgens namens NEO Vrouwen 1 ook nog kort toe en benoemde met name de prettige samenwerking.

 

Van Holland nam vervolgens als laatste het woord en noemde het een eer dat hij zes jaar lang trainer van NEO mocht zijn en keek er met warme gevoelens op terug. Hij voorspelde dat er nog veel rek in de huidige selectie zit.