Algemeen

Naturalisatieceremonie voor wie in coronatijd Nederlander is geworden

BORNE - De gemeente Borne bood vorige week nieuwe Nederlanders een naturalisatieceremonie aan. Mensen die de Nederlandse nationaliteit krijgen, ontvangen het Bewijs van (bekendmaking) Nederlanderschap. Helaas kon dit vanwege de coronamaatregelen lange tijd niet feestelijk in het gemeentehuis worden gevierd, zoals normaalgesproken gebeurt. In die periode zijn de bewijzen per post verzonden. Deze nieuwe Nederlanders hadden dus nog een feestje van de gemeente tegoed. Zij hadden allen voor de feestelijke bijeenkomst van vorige week een uitnodiging ontvangen.

 

Burgemeester Jan Pierik wilde de nieuwe Nederlanders graag alsnog persoonlijk feliciteren. "We willen dat ook deze Bornenaren zich welkom voelen als nieuwe Nederlander in onze mooie gemeente Borne. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst stonden we stil bij wat het betekent om Nederlander te zijn. Dat deden we op een leuke en luchtige manier" vertelt burgemeester Jan Pierik.

De middag begon met een korte toespraak van de burgemeester, waarna cabaretie`re Nathalie Baartman een optreden verzorgde. Vervolgens mochten de nieuwe Nederlanders naar voren komen. Zij legden met een eed of belofte de verklaring van verbondenheid af. Hiermee beloven zij de vrijheden en rechten die bij het Nederlanderschap horen te respecteren en de plichten te vervullen. Tot slot ontvingen zij van de burgemeester de felicitaties, een attentie en was er tijd voor een hapje en een drankje.

Ruim vijftig mensen legden de eed of de belofte af en er waren een groot aantal gasten.

 

 

 


Uw reactie