Algemeen

Minder druk bij Palmpasenoptocht

Borne | Het was nog een hele optocht maar toch waren er minder kinderen als vorig jaar. “Ik dacht in de kerk dat het ongeveer de helft van vorig jaar was, maar toen we buiten kwamen sloten er nog veel kinderen aan bij de stoet. Het zonnetje schijnt en de kinderen die er zijn, hebben veel plezier”, aldus Petra ter Braak – Rientjes van de werkgroep van de stichting Folkloregroep Borne.

Eerst was er een Palmpasen viering in de St. Stephanus kerk. Na de dienst volgden de kinderen de reuze Palmasenstok van de Scoutinggroep St. Stephanus Martina, de kerk uit. Buiten de kerk stond de Bornse Harmonie klaar om de optocht te begeleiden met muziek. Op de Bleek werd even gestopt bij het Palmpoasenkeerlke en werden er Palmpasenliederen gespeeld. Het waren de Palmpasen liederen die onze voorouders vroeger ook al zongen tijdens de Palmpasenoptocht.

 

Broodhaantje

De jeugd werd soms wat ongeduldig en snoepten al wat van het broodhaantje dat boven op de vele Palmpasenstokken prijkten. De stoet ging verder, begeleid door broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes, vaders, moeders, opa’s en oma’s. Achteraan liep de Drum- en Marchingband uit Enschede. De optocht eindigde bij de achteringang van t’ Dijkhuis. Hier kregen de kinderen iets lekkers aangeboden. (WA)