Algemeen

Melbuul’n Kids 2 dagen!

Melbuul’n Kids activiteiten nu ook op zondag

Borne | Voorgaande jaren werden de kidsactiviteiten voor de jeugd massaal bezocht op zaterdag. Nu heeft de organisatie besloten deze kidsactiviteiten ook op de zondag van de Melbuul’ndagen te houden. Ze zijn dit jaar heel anders van opzet zodat de jeugd op beide dagen een heel ander programma voorgeschoteld krijgt. De activiteiten worden gehouden van 12.30 tot 16.30 uur voor het gemeentehuis op het Rheineplein/Nieuwe markt. Kinderen kunnen op beide dagen een toegangskaartje voor €3,00 euro kopen en mogen hiervoor tal van activiteiten doen en gebruik maken van de aangeboden faciliteiten! Ook zijn er activiteiten waar zonder kaartje aan deelgenomen kan worden.

Karlijn Westerbeek is, met drie andere vrijwilligers, bezig met het zaterdagprogramma. “Je kunt straks een glittertattoo laten zetten, je gezicht schminken en als je wilt, een foto in de caravan maken. Voor de foto kun je een super leuke hanger maken waar je de foto aan kunt hangen.

” geeft Karlijn aan. “Maar ook kan er een sleutelhanger gemaakt worden en etui worden gepimpt.” Er is een ballonnenclown, een klimtoren en dansmatten. Verder is er een luchtkussen aanwezig en kunnen er zandtekeningen gemaakt worden. Vergeet vooral niet je toegangskaart in te leveren voor een leuke verrassing!!

 

Op de boerderij

Op zondag verzorgd Iris Siebum met haar team de jeugd-dag met als thema ‘op de boerderij’. “Een doe en beleef middag, we maken wat, maar we gaan ook leuke dingen doen. Er is een traptrekrace, we gaan een bloempot versieren. Er komt ook een stromuur met klompen waar je dingen naar toe kunt gooien. Er is natuurlijk popcorn, een ranjakoe en een vogelverschrikker. Kortom veel te beleven”. Ook kan op zondag de kleurplaat worden ingeleverd, die in de enige echte Melbuul’nkrant staat, hiermee zijn leuke prijzen te winnen.

 

Melbuul’nkrant

Het volledige programma verschijnt in de enige echte Melbuul’nkrant die in de week voor de Melbuul’ndagen verspreid wordt. De uitgever van De Week van Borne, Heinink media in Denekamp, heeft een unieke samenwerking met de stichting Melbuul’ndagen. Hierin wordt het volledige programma van de Melbuul’ndagen vermeld met daarbij veel achtergrondinformatie.

 

Globaal programma

De dagen beginnen op 21 augustus met de traditionele Oogstdankviering. Dit is uiteindelijk het uitgangspunt van de Melbuul’ndagen. Een dag later is op het Dorsetplein de openingsborrel, waarna er de wielerronde van start gaat. In het Dijkhuis volgt dan ’s avonds de bonte avond. Op vrijdag zal Borne Culinair weer stevig uitpakken waaraan veel restaurants mee doen. Daarnaast zal, voor het eerst dit jaar, de grote kermis zijn in plaats van in oktober. De dag wordt feestelijk afgesloten door de band Broadway. Zaterdag is er een nieuw element aan de Melbuul’ndagen toegevoegd, de speciaalbier middag. Na het succes tijdens Special Cars Sunday, organiseert Bierbrouwerij Borne ook tijdens de Melbuul’ndagen een middag vol met lekkers. De Run Bike Run gaat op zaterdag van start in het centrum. Al eerder berichtten wij over de wedstrijd Fortnite en de Battlefieldgames die zaterdag en zondag zullen plaatsvinden. Op zondag zal de in de Grotestraat Noord een Oldtimer dag worden gehouden. WA