Algemeen

Maurits door blessure uitgeschakeld

Borne | Maurits ter Bals (12) had al een penalty gescoord tijdens het jaarlijkse hand- en voetbal toernooi voor basisscholen. In de voetbalwedstrijd met zijn team van ‘t Iemnschelf 1 ging hij voor een finaleplaats. Een speler van een andere klas ging op zijn linker enkel staan en blesseerde hem daarbij. Hij moest van het voetbalveld gedragen worden. “Au, dat doet pijn” zei Maurits tegen Dorien Weenink en Anja Hesselink van de EHBO. Er werd een natte lap om de enkel gewikkeld en zijn teamleden kwamen bezorgd kijken. Het viel gelukkig mee, maar voetballen kon niet meer. Maurits hinkte naar het voetbalveld en bekeek de halve finale van zijn team, die ze wonnen.

’t Iemnschelf 1 heeft de halve finale gewonnen
’t Iemnschelf 1 heeft de halve finale gewonnen

Ondanks het dreigende weer konden de wedstijden gewoon doorgaan. Er werd op de velden van BZSV de Blauwwitters en RKSV NEO gespeeld. Er deden ongeveer 500 leerlingen, uit de groepen 7 en 8 van de basisscholen in de gemeente Borne, mee.

 

De leerlingen van groep 7 speelden een handbaltoernooi, terwijl de kinderen uit groep 8 de strijd met elkaar aangingen tijdens een voetbaltoernooi. Dit toernooi werd mogelijk gemaakt door Borhave, Borne Sport, BZSV de Blauwwitters en RKSV NEO.

 

EHBO

Dorien Weenink en Anja Hesselink van de EHBO hadden post gevat in de kantine van NEO. “Maurits is de vierde vandaag. Gelukkig is er niets ernstigs gebeurd. Het bleef bij een pijnlijke ellenboog, een geschaafde heup vanwege het kunstgras en een gekneusde enkel. Wat koeling en verbinden is dan de oplossing, dus het valt wel mee”, aldus Dorien.

 

Fair play

Tijdens het toernooi was fair play een belangrijk thema. De scheidsrechters en de deelnemers beoordeelden of de teams sportief speelden. Zij gaven een sportieve tegenstander extra punten door een zogenoemde blauwe kaart te overhandigen, waarmee een fair play prijs te winnen viel, “kijk ik heb een blauwe kaart gekregen”, toont een voetballer zijn teamgenoten.

 

Uitslagen

Maurits en zijn team behaalden na een kruisfinale uiteindelijk een derde plaats. Alle winnaars kregen een beker uitgereikt en ook voor de fair play winnaars was er een prijs. (WA)

 

Uitslagen Voetbal toernooi 2019

Jongens:

1. Vonder 1

2. Oldhof 2

3. Iemnschelf 1

4. Wheele 1

 

Gemengd:

1. St. Aegidius 1

2. Beepark 1

3. Stephanus 1

4. Beekpark 2

 

Meisjes:

1. Iemnschelf 1

2. Jan Ligthart 1

3. Prisma 1

4. Oldhof 1

 

Fair Play prijs:

Jongens: Wheele 1

Gemengd: Stephanus Zenderen 2

Meisjes: Jan Ligthart 1

 

Uitslagen Handbal toernooi 2019

Jongens:

1. Vonder 3

2. Vonder 4

3. Vonder 2

4. Vonder 1

 

Gemengd:

1. Iemnschelf 1

2. Iemnschelf 2

3. Iemnschelf 5

4. Iemnschelf 3

 

Meisjes:

1. Beekpark 1

2. Oldhof 1

3. Prisma 1

4. Jan Ligthart 1

 

Fair play prijs:

Jongens: Flora 1

Gemengd: Iemnschelf 2

Meisjes: Flora 2