Algemeen

Marloes Boers uit de coronasleur: vijftig dagen een Sara aan de deur

BORNE – Wanneer iemand vijftig jaar wordt komt er vaak een Sara of Abraham in de tuin, zo ook bij Marloes Boers. Echter hadden buren, vriendinnen, collega’s en familieleden een ander plan. Vanaf 24 april, vijftig dagen voor Marloes’ 50e verjaardag, kwam er elke dag een andere mystery Sara langs de deur. Afgelopen zondag, op haar verjaardag, kwamen alle Sara’s nog één keer langs voor de onthulling. 

“Marloes is de spil in de buurt maar ook in haar vriendenkring, op haar werk en in haar familie. Ze staat altijd voor iedereen klaar. Dus nu tijd om haar te verrassen. Om haar in het zonnetje te zetten in deze coronatijd moesten we wel iets heel ludieks verzinnen”, legt Annemiek Grootenhaar namens de organisatie weten. In de organisatie zaten twee vriendinnen, twee zussen en twee buurvrouwen.

Kerstballenwinkeltje
Van 24 april tot 12 juni kwam er elke dag op gepaste afstand een Sara bij haar aan de deur om een kerstbal te brengen. “Want zo zegt Marloes: Ooit wil ik zelf graag een online kerstballenwinkeltje beginnen met prachtige vintage kerstballen. Dat gaat vast nu lukken met meer dan 50 originele ballen.” 

Elke dag een andere verkleedde Sara; vriendinnen, familieleden, buren, collega’s van Deterd mode, kennissen en nog veel meer. “We hadden niet verwacht dat dit zou lukken met meer dan vijftig verschillende mensen. Zo kwam er een Sara bij de yoga langs en ook vaak in de winkel wanneer ze aan het werk was. Wat hebben wij (alle Sara’s) genoten van deze vijftig dagen. In de groepsapp deelden we verhalen, foto’s, die Marloes niets vermoedend verstuurde naar iemand, en hielden we haar in de gaten om een Sara niet voor de dichte deur te laten komen.”

Verrast
Ook Marloes heeft genoten, op 13 juni om 12.00 uur werd Marloes uitbundig toegezongen op haar verjaardag, met een bloem en kwam Marloes te weten wie er allemaal in het complot zat. “Een tijd om nooit te vergeten voor ons, maar zeker voor onze lieve en gezellige buurvrouw, vriendin en familielid Marloes Boers.”