Algemeen

Mantelzorgers in het zonnetje gezet

Borne| In het Kulturhus werden circa 70 mantelzorgers in het zonnetje gezet. Consulente Lenneke Herben van de stichting informele zorg was blij met de grote opkomst. “Jullie zijn zo belangrijk en doen fantastisch werk, ik maak een diepe buiging voor jullie”. Vervolgens konden de aanwezigen genieten van het muziekgezelschap Amusing en een buffet.

Onlangs is er een enquête geweest onder de mantelzorgers. Lenneke maakte bekend dat 96% van de mantelzorgers veel steun hebben gehad aan de cursussen die georganiseerd werden. Ze prees het beleid van de gemeente Borne en hield een beetje haar hart vast voor de bezuinigingsronde die eraan zit te komen. Verder prees ze het steunpunt vrijwilligers, waarvan er die avond ook een aantal aanwezig waren.

 

Iets positiefs halen uit het mantelzorgen, dat was het doel van Gerard Nordkamp. Hij vertelt dat hij zijn vrouw Erna zes jaar geleden had verloren na een lang ziekbed. Ze was gek op rozen. Als beleidsmedewerker van de gemeente Borne heeft hij er mede voor gezorgd dat er een zorgloket is gekomen waar de zorgvrager maar een keer zijn verhaal hoeft te vertellen. Hij gaf praktische tips, zoals het gebruik van een babyfoon als de zorgvrager niet alleen gelaten kan worden. “Laat degene waar je voor zorgt in zijn waarde en ga uit van de dingen die je nog kunt doen en niet van de onmogelijkheden. Dan vind je vanzelf ook leuke dingen in deze toch al zware taak”, zo gaf Nordkamp de zaal mee. Aan het eind van de avond deelde hij samen met de vrijwilligers de 1000ste roos van Erna uit aan alle deelnemers. WA