Algemeen

Lingerie zaak uitgebreid met sieraden

Borne | De lingeriezaak ‘Lingerie by Carla’ aan de Marktstraat deelt sinds kort haar pand met Patricia Vaassen, van PIPA-jewels, zij heeft de helft van de winkel met haar producten gevuld. Onder andere met oorbellen, kettingen, gouden en zilveren sieraden, sjaals, en rugtassen. “We hebben nog geen naam voor dit nieuwe concept maar ons motto is dat vrouwen er vrolijk en blij van worden. Misschien is ‘Womens World’ wel wat” zo fantaseren Carla Mandemaker en Patricia Vaassen.

Links Patricia en Carla
Links Patricia en Carla

Carla begon twee jaar geleden met haar collectie lingerie in het oude pand van Knoef aan de Marktstraat. Ze heeft ondertussen een leuke klantenkring opgebouwd. Ze vond dat de winkel toch iets miste. “Soms gaan dingen spontaan, die dan die uiteindelijk heel leuk uitpakken, want ik kwam in contact met Patricia en we hadden al direct een klik. We zijn toen gewoon begonnen”. De winkel werd aangepast en in tweeën gedeeld. Patricia heeft als hobby het maken van sieraden. “Ik heb jaren in het onderwijs gewerkt en daarnaast ben ik altijd met sieraden bezig geweest. Je zou kunnen zeggen dat ik van mijn hobby mijn werk heb gemaakt”, zo verteld Patricia lachend. Ze stelt nu ook de sieraden zelf samen, maar willen de klanten een eigen invulling, dan kan dat ook. Ze gaat volledig mee met hun wensen.

 

Patricia heeft dus haar eigen winkel. Ze voert merken als Camps & Camps maar verkoopt ook unieke sieraden van een Israëlisch edelsmid. Ook producten van de Amsterdamse sieradenontwerper Bernice heeft ze in haar collectie. Verder maakt ze graag gebruik van streek gebonden ontwerpers. De omslagdoeken die ze verkoopt komen uit Borne en voor rugzakken heeft ze een bedrijf Hengelo die de rugzakken geheel custommade maakt. Patricia, “uitgangspunt blijft voor mij dat het allemaal betaalbaar blijft. Ik kom wel eens oorbellen tegen van over de honderd euro en dan denk ik, dat kan ik mooier, exclusiever en goedkoper maken. De nieuwe afdeling sluit prachtig aan bij de lingerie afdeling. We hopen dat vrouwen er vrolijk en blij van worden”.

 

Prachtige aanvulling

Carla heeft een mooie collectie lingerie met merken uit Frankrijk. “Ze zijn maar heel iets duurder dan gerenommeerde merken maar de pasvorm is echt perfect. Klanten die de lingerie hebben geprobeerd komen er steeds weer voor terug. Ik ga voor stijlvol, vrolijk en stoer. We hebben alle maten van A tot en met K”. Verder is er ook badkleding in de collectie en zelfs herenondergoed. Carla is blij met de uitbreiding. “Het is een prachtige aanvulling, we kunnen elkaar alleen maar versteken, en helpen ook elkaar, over en weer.

 

Roze boom

Centraal in de winkel staat een grote boom met roze bloesems erin. Ze hebben deze boom laten bouwen, om op die manier de verbondenheid tussen hun beide winkels, Lingerie by Carla en PIPA-jewels, te creëren. (WA)