Algemeen

Lentewandeling Kloosterpad Zenderen

Zenderen | Op zondag 5 mei a.s. is de Lentewandeling van het Kloosterpad Zenderen. Start van 9.00 - 14.00 uur bij de Zwanenhof, Retraitehuisweg 6. Het Kloosterpad Zenderen is een zeer bijzondere meditatieve wandelroute die de 3 kloosters van Zenderen (Karmelieten - Carmelitessenklooster en Bezinningscentrum de Zwanenhof) met elkaar verbindt. Ook de kerken van Hertme en Zenderen liggen aan de wandelroute Tevens gaat de route door de prachtige natuur van landgoed Weleveld. De wandelaar loopt daar over de schouwpaden van de Bornsche en Oude Bornsche beek. Vooral in de Lente een lust voor het oog. De route kan ook worden gefietst (14,8 km).

De wandelroute heeft 4 afstanden: 3- 5- 8- 11 km. Bij de wandelingen bestaat de mogelijkheid in de kloosters te kijken. Hier worden rondleidingen gegeven. In het karmelietenklooster is er een expositie “Devotie rond Maria”. In het Carmelitessenklooster (slotklooster) is alleen het openbare gedeelte te bezichtigen. In de grote bezoekersruimte van het klooster wordt de film “Leven binnen de Kloostermuren” getoond. Deze dvd gaat over het dagelijks leven van de zusters. Heel bijzonder! Aan de buitenkant van de slotmuur van het klooster is de Kruisweg te bezichtigen. Mensen die liever niet willen of niet kunnen wandelen, mogen gerust meedoen aan de rondleidingen in de kloosters. Op het landgoed Weleveld staat een beeldengroep die de rangen en standen in de 13e eeuw voorstelt:” Het Middeleeuws Weleveld”. Op de terugweg staat de in Saksische stijl gebouwde veel bezochte Mariakapel midden op de Zendersche Esch. Van hieruit zijn de 3 kloosters te zien.

 

De wandelaar wordt aangeraden niet te laat te vertrekken. Er is veel te zien onderweg. Meer informatie is te vinden op de website: www.kloosterpadzenderen.nl