Algemeen

bordspel voor jeugd 7 tot 13 jaar Aangeboden op alle basisscholen

Lancering spel ‘Is dat RAAR?’

Borne | In aanwezigheid van leerlingen van diverse basisscholen uit Borne, vond vorige week de lancering plaats van het spel ‘Is dat RAAR?’. Het spel is onder andere bedoeld om vooroordelen over lastige dingen weg te nemen. Het zorgt voor verrassende, openhartige gesprekken, waarbij ook veel gelachen wordt. In de testfase was de Bornse school Jan Ligthart betrokken, een initiatief van Ben van der Weide van het Zelfregieteam Borne. Hij zorgde ervoor dat de lancering ook in Borne plaatsvond.

 

De lancering werd een feestje voor de vele aanwezige kinderen. Rapper Danny, met de artiestennaam Flinke jongen, opende het spektakel samen met de 12-jarige Gwendolyn Rice. Zij is het visitekaartje van de lancering van het spel. Samen met Danny werd de primeur van de videoclip vertoond van het nummer “is dat RAAR” en dat viel goed in de smaak, want veel kinderen zongen al mee. Daarna konden de basisschoolleerlingen het spel spelen.

 

Geen winstoogmerk

Het spel ‘Is dat RAAR?’ is de junior-versie van het spel ‘Een steekje los’. Ruim 350 kinderen uit verschillende delen van het land hebben anderhalf jaar getest, geadviseerd en beoordeeld. Zij hebben mee beslist over het ontwerp, de kleurstelling, de juiste vragen en opdrachten. In Twente heeft met name de stichting Mediant Bureau Herstel steun verleend aan het project. Verder is het spel mede mogelijk gemaakt door Stichting Kinderpostzegels, Agis Innovatiefonds, Innovatiefonds Zorgverzekeraars, Socialrun, Samen Sterk zonder Stigma, en met inzet de van Kids4dreams en de Nationale Jeugdraad. Het project is opgezet zonder winstoogmerk, alle winsten worden weer omgezet in aanpassingen of aanvullingen op het spel.

 

Bij alle basisscholen

Ben van der Weide van het Zelfregieteam Borne werd door de initiatiefnemers in het zonnetje gezet en bedankt voor zijn inbreng. Maar daar houdt het voor hem niet mee op. “We zijn in Borne met 16 vrijwilligers steeds bezig om dergelijke initiatieven uit te voeren. Dit spel is zo belangrijk om stigmatisering van onbegrepen gedrag weg te nemen. We hebben nog een bedrag in kas dat we gaan gebruiken om dit spel op alle basisscholen in Borne aan te bieden. Als ik zo de reacties in de zaal zie word ik daar wel blij van”. WA