Algemeen

Kroon-Oil Foundation schenkt 7.600 euro aan Fietsmaatjes Borne

Henk Oonk van Kroon Oil (links op de foto) reikt een cheque uit aan Hans Kamphuis van Stichting Fietsmaatjes Borne, met het gehele team op de trap van onderaf naar boven Bertie Borggreve (links), Jieles van Daalen (rechts), André Straatsma (links), Corrie van Daalen (rechts), Mariska Beverdam (links), Joke Boevink (rechts) en Ans Veldhuis (links).

BORNE – Stichting Fietsmaatjes Borne heeft van Kroon-Oil Foundation uit Almelo een geweldige waardecheque gekregen van maar liefst 7.600 euro. Het bestuur van Fietsmaatjes Borne heeft direct een idee om het geldbedrag aan uit te geven, namelijk nieuwe duo-fietsen. 
 
“We zijn heel blij met het initiatief van de Kroon-Oil Foundation om deze symbolische cheque aan ons te schenken. We zouden heel graag twee duo-fietsen willen kopen en daar kan dit geweldige bedrag zeker aan bijdragen!”, steekt het bestuur van Fietsmaatjes Borne van wal. 
 
Bevorderen van de kwaliteit van leer- en leefomgeving 
Henk Oonk uit Borne is werkzaam bij de Kroon Oil en heeft Fietsmaatjes Borne intern voorgedragen voor een donatie. Zodoende kwam de Kroon-Oil Foundation bij de Bornse stichting. Oonk: “De doelstelling van de Kroon-Oil Foundation is het bevorderen van de kwaliteit van de leer- en leefomgeving in Almelo en omstreken en datzelfde wil fietsmaatjes Borne graag realiseren in Borne”, legt Oonk uit.  
 
Via zijn vrouw kwam hij in aanraking met Fietsmaatjes Borne. “Deze stichting is net opgericht en heeft een sponsorcampagne gestart voor aanschaf voor twee nieuwe Duo-fietsen, welke precies samenviel met mijn voordracht voor dit project bij de Kroon-Oil Foundation. Daardoor kon snel worden geschakeld en heeft de Kroon-Oil Foundation besloten om een groot deel van een nieuwe Duo-fiets te sponsoren, namelijk een bedrag van maar liefst 7.600 euro.” 
 
Hopelijk worden er snel genoeg andere sponsoren gevonden om de twee benodigde Duo-fietsen op korte termijn aan te schaffen voor Fietsmaatjes Borne!”, besluit Oonk. 
 
Van start 
De vrijwilligers van Stichting Fietsmaatjes Borne kunnen niet wachten om te beginnen. “We staan te trappelen om onze fietsgasten, die niet alleen kunnen fietsen, een plezierige dag te bezorgen. Niet voor niets luidt ons motto: ‘Fietsmaatjes Borne maakt mensen blij! We zijn er voor jong en oud’.” 
 
De stichting hoopt tevens dat het initiatief van de Kroon-Oil Foundation andere bedrijven ook aan het denken heeft gezet. “We willen alle Bornse bedrijven en inwoners van Borne graag oproepen, om de mooie actie van Kroon-Oil na te volgen. Wordt sponsor of particuliere donateur van ons, elk bedrag is welkom, hoe klein dan ook. Vele kleine bedragen maken ook een groot bedrag!”, sluit het bestuur af. 

Kijk voor meer informatie op: www.fietsmaatjesborne.nl.