Algemeen

Kringloop schenkt dieren aan Hertenkampje

Borne | Het Hertenkampje aan de Vinkstraat heeft vier nieuwe bewoners gekregen. Eerst werden twee Ryeland schapen toegevoegd, afgelopen weekend kwamen daar twee Wallaby’s bij. Kringloop Borne maakte deze uitbreiding mogelijk.

Bestuurslid van Kringloop Borne, Elly van het Reve, mocht het hek openen aan de Vinkstraat. De twee Wallaby’s keken nog wat schuchter, maar even later huppelden ze vrolijk rond. Ze kregen de namen Jip en Jet mee. Wallaby’s zijn een kleinere uitvoering van de kangoeroes. Ze worden niet groter dan 1 meter. Ze hebben een lange staart die tijdens het springen voor de balans zorgt maar ze gebruiken die ook om te vechten. Dat deden ze deze keer gelukkig niet.

 

Sponsors gezocht

Een weekje eerder werden er al twee Ryeland schapen losgelaten. De wolbaaltjes kregen de namen Kwekkie en Bekkie en voelen zich nu al thuis in het Hertenkamp. Het Hertenkampje wordt financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Borne en Welbions. Deze laatste stopt er na dit jaar mee. De stichting Hertenkamp is nu op zoek naar nieuwe sponsoren. Gerdien Assink van de stichting Hertenkamp was dan ook erg blij met de donatie van de kringloop. “Dit is een prachtige uitbreiding van ons Hertenkamp, mogelijk gemaakt door de Kringloop. Verder kunnen we ook rekenen op steun van een schildersbedrijf”. Het schildersbedrijf Gebroeders van der Geest is ook aanwezig. Danilo Scherphof daarover. “Ik woon hier vlak bij en als ik zie hoeveel mensen met kinderen hier komen, en genieten van dit parkje, is dat super. We stellen als bedrijf de verf en de kwasten ter beschikking, alle werkzaamheden worden door vrijwilligers uitgevoerd, ze kunnen op onze steun blijven rekenen”. De zwarte verf van de stal is nog nat en ondertussen huppelen de twee Wallaby’s rustig rond de schuur en voelen zich al direct thuis aan de Vinkstraat, tussen de pauwen, hertjes, hanen, kippen en uiteraard ook de schapen. (WA)