Algemeen

Opbrengst ten behoeve van de ALS stichting

Koor Mix organiseerde geslaagd benefietconcert

Borne | Koor Mix verloor in januari 2018 koorlid Alet aan de ziekte ALS. Zondag 22 september gaven zij een benefietconcert waarvan de opbrengst ten goede kwam aan de ALS stichting.

De zon scheen uitbundig. Toch weerhield dat zo’n 350 bezoekers niet om de Poort van Borne aan te doen. Reden hiervan was het benefietconcert dat georganiseerd werd door koor Mix uit Zenderen. Zij hadden de ongelijke strijd tegen de vreselijke ziekte ALS van hun koorlid Alet van dichtbij meegemaakt. De strijd die zij in januari 2018 verloor. Koor Mix voelde de behoefte om iets te organiseren ter nagedachtenis aan Alet en om de ALS stichting te steunen. Dat werd een benefietconcert waar naast koor Mix ook het koor Inpajoko, en het Borns Ensemble deelnamen. Iedereen die ook maar iets met de organisatie te maken had deed dat belangeloos zodat de volledige opbrengst geschonken kon worden aan de ALS stichting.

 

De voorzitter van Mix, Gerard Welberg, opende de middag waarna het koor, onder leiding van dirigent Fons van Os, van start ging. De prachtige akoestiek van de, tot gezondheidscentrum omgebouwde, kerk droeg zeker bij aan de fantastische klanken. Oud-Bornse Annie Boerhof vertelde vervolgens over haar strijd tegen ALS. Over alle beperkingen waar ze tegen aan loopt en over de ongelijke strijd van die vreselijke ziekte. Alle aanwezigen waren erg onder de indruk van haar verhaal. Door de ziekte was Annie gedwongen om te verhuizen naar een aangepaste woning in Haaksbergen.

 

Daarna was het de beurt aan Inpajoko die een aantal populaire nummers ten gehore brachten. Zij hadden ook nog een financiële verrassing. Ze schonken namens hun koor een bedrag van 330 euro aan de ALS stichting. Na een korte pauze zorgde het Borns ensemble voor een muzikaal intermezzo. Koor Mix kwam nog terug met onder andere een fantastische uitvoering van Arcade. Het concert werd afgesloten met een vertolking van het Afrikaans vrijheidslied door beide koren en het Borns ensemble samen. Een geslaagde middag met naast een staande ovatie een mooie opbrengst voor de ALS stichting. (FvdP)