Uitgaan & Cultuur

Koningsdag in Borne: eindelijk weer een koninklijk feest

BORNE – Na twee jaar coronastilte is het zover: Koningsdag in Borne kan weer ouderwets gevierd worden. Dat zal Borne weten ook. Oranjecomité Borne werkt al maanden aan een spetterend feest, en het programma wordt uitgebreider dan ooit.

In 2019 stroomde het centrum van Borne voor het laatst vol voor de traditionele rommelmarkt, kinderactiviteiten en een concert.

 

Opnieuw beslaan de festiviteiten rond Koningsdag twee dagen want op 26 april viert Borne de derde editie van Koningsavond. ‘’Het wordt een avond met feestgarantie, want met een show van coverband Headline is het Dorsetplein met zekerheid dé plek om Koningsavond te zijn’’, zo laat de organisatie weten.

 

Op 27 april is het programma breder dan ooit. ‘’Er is een uitgebreider kinderplein voor de jongste dorpsgenoten en hun ouders, voor het eerst een koninklijk programma in het Kulturhus, spectaculaire demonstraties van sportverenigingen en de brandweer: Koningsdag 2022 heeft echt iedere Bornenaar iets te bieden. En natuurlijk ontbreken de rommelmarkt en het concert op het Dorsetplein niet.’’

 

Naast alle activiteiten zoekt Oranjecomité Borne ook dit jaar weer naar het Kroonjuweel van Borne. Het is een traditie die in coronatijd ontstond. Vorig jaar ging de titel naar Tom ten Voorde, die door zijn adequate optreden het leven van zijn buurvrouw redde.

 

De organisatie: ‘’Welke dorpsgenoot verdient het om dit jaar Kroonjuweel van Borne te worden? Bijvoorbeeld omdat hij al jarenlang op de achtergrond een vereniging draaiende houdt, belangeloos zijn straat opknapte, of op een bijzondere manier voor anderen klaarstaat? Inzendingen kunnen tot 17 april worden gestuurd naar oranjecomiteborne@gmail.com. De winnaar wordt op Koningsdag in het zonnetje gezet, en mag zich vervolgens een jaar lang Kroonjuweel van Borne noemen.’’