Algemeen

Kinderprogramma Afrika Festival in teken eten: 'Maak eigen bamboeservies'

HERMTE - Het programma voor het Afrika Festival in Hertme krijgt steeds meer vorm. Zo is het kinderprogramma bekend gemaakt. En dat belooft veel leuks.

Dit jaar staat het kinderprogramma in het teken van eten. Op zaterdag 2 juli van 12.00 tot 18.00 uur en zondag 3 juli van 12.00 tot 17.00 uur zijn kinderen, en nun ouders, welkom in de speciaal ingerichte tent.

''Laat je schminken door een van onze mensen, om vervolgens grappige foto's te maken met de photobooth'', zo laat de organisatie weten. ''En omdat het thema eten is, kan je aan de slag met het schilderen van je eigen bamboeservies en versieren van je rietje. Dan is het tijd om zelf je lekkerste fruitcocktail je maken bij de cocktailbar. Ook kun je gezellig met je vriendjes cupcakes versieren. Tot slot is er een heel leuke 'eetproef': Weet jij welke vreemde, tropische fruitsoorten uit Afrika komen?''

Het Afrika Festival Hertme, zoals de naam voluit heet, is twee dagen genieten van Afrikaanse muziek en sfeer in Hertme. Het festival is een van de meest toonaangevende festivals op het gebied van moderne muziek uit Afrika. In het Openluchttheater Hertme vindt dit tweedaagse festival dit jaar voor de 33ste keer plaats. Ook dit jaar is een variëteit van landen uit Afrika vertegenwoordigd: van Djibouti en Mali tot Ghana en Zimbabwe, met een heel divers programma. Zo staat op zaterdag 2 juli onder andere de rijzende ster Elida Almeida op het podium en op zondag 3 juli kunnen bezoekers genieten van de prachtige stem van Zoë Modiga en de tijdloze woestijnklanken van Samba Touré.

Niet alleen de combinatie van moderne Afrikaanse muziek is uniek volgens de organisatie. ''Ook het feit dat er elk jaar een Afrikaanse markt wordt gehouden, maakt het festival voor veel bezoekers bijzonder. Ruim honderd stands met producten zoals sieraden, kunst, houtsnijwerk, Afrikaanse doeken en kleding laten de bezoekers in een andere wereld wanen. Afrikaanse cateraars maken het feest compleet, want de geuren uit de keukens van Ghana tot Ethiopië komen je tegemoet.''

Het Afrika Festival Hertme vindt plaats op zaterdag 2 en zondag 3 juli in het Openluchttheater Hertme. Kijk voor meer informatie op de website www.afrikafestivalhertme.nl.