Algemeen

Persoonlijke aandacht en warme huisstijl blijven.

Juwelier Boonk naar zichtlocatie

Als Marcel Boonk medio mei zijn eerste klanten in zijn nieuwe winkel aan de Grotestraat kan begroeten, gaat een wens in vervulling. Aan de Bakkersteeg is hij na bijna 25 jaar al enige tijd met zijn juwelerie en horlogerie al enkele jaren uit zijn jasje gegroeid, en op de nieuwe locatie heeft hij opeens een derde deel aan ruimte meer.

“Toen ik destijds de zaak van Van Soest overnam, zaten we hier redelijk ruim in ons jasje, maar in de loop van de jaren werd het steeds krapper en dat ging onder andere steeds meer ten koste van de privacy. Rustig overleggen met klanten werd steeds moeilijker en dat kan vooral vervelend zijn bij het rouw en trouwwerk,” licht Marcel zijn aanstaande verhuizing toe.

Marcel moet de beperkte ruimte in zijn zaak niet alleen met zijn klanten delen, maar moet ook ruimte hebben voor zijn medewerkers Reiny, Marjolein, Irma en Annemarie.

“Een paar jaar geleden waren wij klaar voor de stap, maar toen kwam corona tussen beide en hebben wij pas op de plaats gemaakt. Alles herstelt zich nu langzaam en nu deze zichtlocatie in de onmiddellijke nabijheid zich aandiende, hebben wij de stap gewaagd”.

Marcel is horlogemaker van professie, bezocht onder meer de vakschool in Schoonhoven en deed praktijkervaring op bij Tegeler in Almelo.

“Toen die ermee stopte, kreeg ik van een relatie de tip dat deze zaak ter overname werd aangeboden. We waren er gauw uit en het is sindsdien snel gegaan”.

Dat “snel gaan” zegt iets over Marcel “want ik zit vol energie”. Die energie stopt hij niet alleen in zijn zaak, maar ook in zijn sociale activiteiten. Hij is op tal van terreinen actief “maar dat doe ik niet voor mijzelf, maar voor de Bornse gemeenschap. Ik doe het ook niet alleen, maar probeer dat samen met andere Bornse ondernemers te organiseren zoals bijvoorbeeld op 12 juni wanneer er weer een Special Sunday wordt gehouden. Het scheppen van een goede sfeer is belangrijk voor de burger en de ondernemer”.

Dat speelt ook een rol bij een andere activiteit Shopping by Candlelight waar Marcel een deel van zijn energie kwijt kan. De komende weken komt zijn energie Marcel bijzonder van pas, want er valt bij zo’n verhuizing – ‘mijn eerste’- veel te regelen. Ook met betrekking tot het assortiment. Nu er meer ruimte komt, zal het aanbod ook ruimer worden. Juwelen en horloges is alle prijsklassen, kant en klaar maar ook gebaseerd op persoonlijke wensen. Via een groot raam achter in de nieuwe zaak, kan de klant straks met eigen ogen zien met hoeveel vakmanschap opdrachten in het eigen atelier worden uitgevoerd.

“Ons nieuwe pand oogt strak en modern, maar binnen zal de klant onze kenmerkende warme huiselijke stijl blijven voelen”.


Uw reactie