Algemeen

Intocht Sint Nicolaas zaterdag 16 november

Borne | Sint Nicolaas komt zaterdag 16 november met een auto aan op het Rheineplein. De zwarte pieten zijn al vanaf 12.00 uur aanwezig bij de vele kramen die daar staan opgesteld. Kinderen kunnen daar poffertjes bakken, pakjes inpakken, pepernoten maken en door een schoorsteen cadeautjes werpen. De kinderen hebben deze week allemaal een formulier op school gekregen met een speurtocht erop. Daarmee zijn leuke prijzen te winnen. Verder zal er een draaimolen staan en zijn er vele pieten aanwezig. In de weken erna zullen de Sint en zijn pieten ook aanwezig zijn in het centrum.

Zaterdag 16 november om 14.00 uur arriveert Sinterklaas. Hij wordt opgewacht door burgemeester Gerard van den Hengel. Samen lopen ze een rondje door het centrum. Op die manier kan de Sint de kinderen een handje geven. Bij de St. Stephanuskerk wordt even gestopt, daar spelen de Hengeler Weend Blaozers voor de Sint. De stoet eindigt op het Dorsetplein. Op het Dorsetplein staat een podium daar treedt DanceworkX op. Verder zullen de blaaskapel en de Bornse Harmonie voor de muziek zorgen. Entertainer Matthijs Jansen praat, net als vorig jaar, het programma aan elkaar. Het programma duurt tot 16.00 uur.

 

Groot Pietenfeest

Een week later, op 23 november, logeert de Sint in zijn hotel in het oude Wibra pand. Hij ontvangt dan bezoek van 14.00 tot 15.30 uur, iedereen is welkom. Weer een week later, op 30 november, ontvangt hij op dezelfde tijd ook weer bezoekers. Op het Dorsetplein zal die zaterdag, 30 november, een groot Pietenfeest worden gehouden. De hele maand kan de jeugd de kleurplaten nog inleveren, waaraan ook een speurtocht verbonden is. Via chocoladeletters in de etalages van winkels kan een zin gevormd worden. Op deze laatste dag worden de prijswinnaars bekend gemaakt. WA