Algemeen

Herinrichting Wensink zuid van Start.

Borne | Een gedeelte van de oude Hengelose weg is opgebroken. De nutsbedrijven zijn daar al begonnen. Er worden nieuwe water- en gasleidingen aangelegd. Daarnaast wordt er een nieuwe gescheiden riolering aangelegd. Afgelopen week stak Wethouder Kotteman symbolische de schop in de grond om het grote Wensink Zuid project te starten. “We investeren niet alleen in nieuwbouw maar ook in deze wijk uit de jaren 60/70. We hebben daar ook de bewoners bij betrokken. Bij de eerste bijeenkomst waren maar liefst 250 mensen aanwezig”. Het leeft dus in de wijk, zo constateerde de wethouder.

Eerst zal de wijk van nieuwe riolering en bestrating worden voorzien. Ook de groenaanplant zal worden meegenomen. Kotteman gaf aan dat de straten wel erg smal zijn. “Gaande het project kwamen er steeds meer onderwerpen op tafel. De duurzaamheidskwestie hebben we ook besproken, maar dat bleek een brug te ver. Nu zie ik wel initiatieven van de bewoners zelf en dat is een prima ontwikkeling”.

 

Hemelwater

De wateroverlast in de wijk was en is soms erg groot. Hele straten stonden blank, in het verleden. “Bij ons stond het water tot aan de buitendrempel” zo geeft bewoner Frans Spekschate aan. Maar er waren ook bewoners die wateroverlast in de huiskamer hadden. Het hemelwater zal nu gescheiden worden afgevoerd. Wensink Zuid zal de eerste wijk zijn die wordt aangesloten op de grote pijpleiding die naar de Bornse beek gaat.

 

Sloop van Mavo voor park en retentiegebied

Er zijn nog andere plannen voor het hemelwater. Projectleider van de gemeente Borne, Arend ten Barge, daarover. “Naast de oude Mavo Maris Stella ligt al een vijver en een verdiept stuk grond. Er zijn plannen om het hele schoolgebouw te slopen en er een parkachtig retentiegebied van te maken. Daar zal dan eerst het hemelwater heengaan en als dat vol is gaat het richting de Bornse Beek. Deze wijk ligt als een soort slenk naar het centrum toe, dus dat moet nu drastisch worden aangepakt”. De definitieve beslissing hierover zal nog moeten plaatsvinden, zo geeft de projectleider aan. WA

 

 

 

 


Reacties

Beste week van Borne,

Al weken wordt jullie krant niet bezorgd.Is daar een reden voor?

Adres is Grotestraat 152

vriendelijke groet,

Jacqueline La Grange