Algemeen

Hartverwarmende tulpen voor Het Dijkhuis

Borne - Medewerkers en bewoners van Het Dijkhuis zijn woensdagmiddag verrast met boeketten rode dubbele tulpen. De altijd vrolijke lentebloem was een spontane traktatie van de cliëntenraad van het woonzorgcentrum. “Om de medewerkers te bedanken voor hun grenzeloze inzet tijdens de coronaperiode. Ze hebben het ontzettend zwaar gehad, maar zijn gewoon doorgegaan”, zegt voorzitter Marie van der Meulen. 

Zij was met de voltallige cliëntenraad naar Het Dijkhuis gekomen om de boeketten te overhandigen. Dat gebeurde in het atrium, waar voldoende ruimte is om de vereiste afstand tot elkaar te houden. De bossen tulpen gingen vergezeld van een bedankkaart waarop twee handen een hart dragen, symbolen voor de liefdevolle zorg, aandacht en toewijding.

Trots 
‘You’ll never walk alone’ stond er boven de kaart gevolgd door ‘Lieve medewerkers van de Wheele, de Beijenkorf en de Keizerskroon. Hel veel dank voor jullie grenzeloze inzet in deze bijzondere periode. We leven met jullie mee en hebben ontzettend veel bewondering voor de getoonde inzet. Wij zijn trots op jullie.”

Vers van de grond 
Het gebaar van de cliëntenraad van Het Dijkhuis werd zeer op prijs gesteld. De tulpen staan inmiddels te pronken in de huiskamers van de afdelingen. Ze waren letterlijk vers van de grond. Rutger Hofsté van R.H. Planten aan de Grotestraat haalde ze gistermorgen op van de veiling. 

TriviumMeulenbeltZorg 
Binnen TriviumMeulenbeltZorg (TMZ) zetten ruim 2400 medewerkers en 1600 vrijwilligers zich dagelijks in om ouderen en chronisch zieken goede en persoonlijke zorg te bieden. In haar moderne en duurzame woonzorgcomplexen en bij mensen thuis biedt TMZ onder andere verpleging, verzorging, begeleiding en personenalarmering. TMZ is actief in de gemeenten Almelo, Borne, Enschede, Hengelo, Tubbergen en Twenterand. De relatie tussen cliënten, medewerkers en andere betrokkenen staat centraal. Samen maken wij de zorg persoonlijk.