Algemeen

Gemeente Borne verklaart ‘hoogstnoodzakelijke verbouwing’ van ’t Wooldrik

Verschillende werkzaamheden bij zwembad Laco Borne Foto’s door: Laco Zwembad Borne

BORNE – De gemeente Borne heeft al sinds 2016 grootse plannen om ’t Wooldrik flink te renoveren. Gemma Tenniglo, beleidsmedewerker bij Borne Sport, geeft aan dat het moment van verbouwen beter had gekund, maar dat de plannen al geruime tijd gepland stonden.

“Het is nu natuurlijk een vervelende tijd, maar het renoveren van ’t Wooldrik in de totaliteit is al gestart in 2016. We hebben meerdere fasen in dit gehele project en zijn momenteel begonnen met fase 1”, zegt Gemma. “Het zwembad is natuurlijk al twintig jaar oud en dan kom je van de ene opknapbeurt in de andere, daarom was de verbouwing hoogstnoodzakelijk.”

Renovatiewerkzaamheden
De renovatiewerkzaamheden bestaan uit het verwijderen van het eiland in het bad en de rotspartijen eromheen. Er komt wat moois voor terug: een nieuwe sauna (met koude douche), kinderdouches, een stoomcabine, wandbeugels in het recreatiebad en op termijn een nieuwe kinderwaterspeeltuin van ongeveer vijfenveertig vierkante meter. “Deze komt in een later stadium, als ook de sporthal en school wordt aangepakt.” 

Ook worden de was- en kleedgelegenheden vernieuwd, de defecte kruidenbaden verwijderd en worden de pompen, zandfilters en regelkasten vervangen. De werkzaamheden zijn onderdeel van de bouwwerkzaamheden aan en rondom sportpark ’t Wooldrik. Naar verwachting worden deze werkzaamheden begin 2021 afgerond.

Eiland verwijderd
Gemma legt uit waarom onder meer het eiland wordt verwijderd. “De senioren kunnen dan beter terecht in het recreatiebad en deze doelgroep vindt dit bad vaak toch fijner, omdat het water iets warmer is dan in het wedstrijdbad. Bij de vernieuwing is er daarnaast meer beweegruimte voor de ouderen en is er beter zicht op de spelende kinderen. We denken dat dit echt een toegevoegde waarde is voor het zwembad.”

Kleedkamers
Ondanks de verbouwingen is niet het hele zwembad gesloten, maar alleen het recreatiebad. “De mensen kunnen nog steeds zwemmen in het wedstrijdbad en omkleden kan in de kleedkamers van de sporthal”, vervolgt Gemma, die blij is dat diverse groepen alsnog kunnen zwemmen. “Onder meer de basisschoolkinderen bij Swim2Play komen elke week zwemmen en moeten hun weg vinden tussen de verbouwingen door, dat is wel heel leuk om te zien. Het is allemaal heel duidelijk aangegeven, dus dat gaat helemaal goed.”

Sauna en stoomcabine
Een van de belangrijkste elementen, die worden toegevoegd aan het veelzijdige complex, zijn de vernieuwde sauna en stoomcabine. “Er was een kleine stoomcabine sinds een aantal jaren en het blijkt heel goed in de smaak te vallen. Je merkt echt dat mensen in de stoomcabine gaan voor hun sociale contacten, net als bij de douches. Dat zijn mooie contactmomenten voor de bezoekers.”