Algemeen

Geen grote carnavals activiteiten

Borne | Onlangs is besloten om alle grote carnavalsactiviteiten voor het komende seizoen af te blazen. Alle carnavalsverenigingen kwamen voor een overleg naar het gemeentehuis. Hier werd met burgemeester Jan Pierik, enkele veiligheidsambtenaren en de Stichting Borns Carnaval overleg gepleegd. Henk van den Berg, preases van de stichting over het besluit: “Hoe je het ook wendt of keert op een veilige manier een optocht organiseren kan gewoon niet. Dat was de conclusie van ons overleg. Ook gala-avonden zijn uitgesloten, We zijn allemaal bijzonder teleurgesteld maar niet radeloos. We gaan mogelijkheden onderzoeken om een nieuwe vorm te zoeken, er is zoveel creativiteit in Borne, het carnaval moet blijven, maar dan anders”.

 

Al voor de grote vakantie besloten vele verenigingen om de gala-avonden niet door te laten gaan. Om duidelijkheid te geven naar de wagenbouwers werd afgesproken om begin september een beslissing te nemen. Geen carnavalsoptocht dus in Borne. De sleuteloverdracht zal dus ook niet plaatsvinden. De carnavalsvereniging de Toet’nbloazers vieren het komend jaar hun 55-jarig jubileum. Of er een nieuwe stadsprins en adjudant gekozen gaat worden is op dit moment niet duidelijk.

 

Sponsoren behouden

Henk van den Berg is positief over de carnavalstoekomst in Borne. “Als je ziet hoeveel vindingrijkheid er is in carnaval vierend Borne, dat weet ik zeker dat het goed komt. Vorige week begon de jubileum viering met een prachtig initiatief om alle leden te bezoeken. Dergelijke ideeën komen er vast nog meer. Daarnaast is het voorzetten van kleinschalige activiteiten ook belangrijk voor onze sponsoren. In de afgelopen jaren is er een prachtig fundament onder dit feest opgebouwd en dat moeten we behouden”. WA