Algemeen

Een succesvolle finale van De Rode Draad

Borne - Met een welkomstdrankje in de hand kijkt een uitverkochte zaal naar de vintage modeshow van Birthe Weijkamp om vervolgens neer te ploffen in een rode pluche stoel voor de film over één van de grootste mode-iconen van de 21e eeuw: Yves Saint Laurent. Een passende en geslaagde afsluiting van project De Rode Draad waarmee een jaar lang Borne op de kaart is gezet als textielgemeente.

“Wat was het een mooie afsluiting van het project!”, zegt Corine Hofstra van Visit Borne, één van de kartrekkers van De Rode Draad. “Samen met Laura Reymer, programmamaker Kulturhus, Liesbeth Hassink, directeur Bussemakerhuis en al onze vrijwilligers hebben we een jaar lang textiel in Borne in de spotlights gezet. Borne ademt textiel, het zit in ons DNA. Om het op deze wijze te kunnen laten zien aan de mensen binnen en buiten Borne is fantastisch. We konden ook niet anders dan het project groots afsluiten. Met de bijzondere modeshow van Birthe Weijkamp en de film is dat doel dan ook zeker bereikt. Het evenement was uitverkocht en helaas hebben we op het laatste moment mensen teleur moeten stellen die er echt niet meer bij in pasten. De belangstelling voor het evenement geeft wel aan hoezeer textiel leeft. We hebben Borne als textielgemeente toch maar mooi op de kaart gezet op deze manier!”

De modeshow van Birthe Weijkamp zat boordevol mode uit de jaren ’30 tot ’50. Weijkamp is mode- en kunsthistorica, een kenner met een passie voor mode met een vleugje vintage.

Ook al is er een einde gekomen aan het project De Rode Draad, textiel verdwijnt niet uit het dorp. Bij Museum Bussemakerhuis is de tentoonstelling ‘Modebeeld 1930-1950 nog tot 12 oktober te bewonderen.