Algemeen

Echtpaar Oosterhof 60 jaar getrouwd

Borne | Afgelopen donderdag kregen ze bezoek van loco burgemeester Herman Mulder. Hij kwam hen namens de gemeente feliciteren met hun diamanten huwelijk. Op die dag waren Ans en Jan 60 jaar getrouwd. Ans is 80 en Jan is 83.

Ze wonen al 26 jaar in Borne en sinds een jaar of zes aan de Duivenstraat. Ze leerden elkaar al kennen als kinderen. Ans was een nichtje van een vriendje van Jan. In 1959 gaven ze elkaar het ja-woord in het stadhuis in Enschede. Ze kregen drie kinderen, twee zoons en een dochter. Ondertussen hebben ze ook vijf kleinkinderen. Ans zorgde voor de kinderen en het huishouden, terwijl Jan aan het werken was. Jan werkte voor hun trouwen bij de marine en is na hun trouwen bij Signaal gaan werken, dat heeft hij twee jaar gedaan. Daarna is hij als elektromonteur werkzaam geweest. Hij installeerde onder andere antennes en dat beviel zo goed dat hij is begonnen met een eigen antennebedrijf. Na de komst van de kabel moest hij omzien naar andere werkzaamheden en verdiende hij zijn geld met het aanleggen van verwarmde opritten.

 

Hobby’s

Ze hebben een grote liefde voor honden, momenteel is dat Daisy. Ze zijn helemaal verzot op het ras, Cavalier King Charles Spaniël. Na zijn pensioen bouwde Jan zelf een boot. Daarmee hebben ze de nodige vaaravonturen beleefd. Het zijn echte wereldreizigers geweest, maar dat is nu niet meer mogelijk. Ans is niet zo mobiel meer.

 

Motto

Afgelopen zaterdag hebben ze hun diamanten bruiloft gevierd, samen met hun kinderen en kleinkinderen, met een etentje bij Boenders in Beckum. Het geheim van een goed huwelijk: “gewoon doorgaan met ademhalen en elkaar een beetje de ruimte geven. Af en toe een ruzie is niet zo erg, als je elkaar maar weer achter het behang weghaalt” geeft Jan als advies.(FvdP)