Algemeen

Veel belangstelling voor open dag

Dijkhuis heeft prachtige huiskamers

Borne | Er was zaterdag grote belangstelling voor het open huis in het Dijkhuis. Er werden meer dan 100 belangstellende geteld die rond werden geleid door het woonzorgcomplex. Ze konden de vergrote en hernieuwde huiskamers bekijken. De kamers worden verbonden door straatjes. “Prachtige gedaan”, en “wat een fijne warme en huiselijke sfeer” was te horen van de bezoekers.

 

“nu kunnen we zomers, ook op deze gesloten afdeling, met bed en al naar buiten. Dat is toch super”

 

Een jaar geleden is begonnen met het nieuw inrichten van, met name, de huiskamers. Er werd drastisch verbouwd en dat zorgde voor enige overlast. Nu alles klaar is zijn zowel de bewoners als de verzorgende dat vergeten en erg blij met het resultaat. “Eerder kon er geen bed door de buitendeur, hier op de begane grond, nu kunnen we zomers, ook op deze gesloten afdeling, met bed en al naar buiten. Dat is toch super”, aldus een tevreden verzorger Hans. Er zijn heuse straatjes tussen de kamers gemaakt met gezellige taferelen. Iedere bewoners kan ook zijn eigen voordeur kiezen, posters met vele ontwerpen sieren de deuren, zodat bewoners zich ook een beetje thuis gaan voelen. In de gang is een tovertafel opgesteld waarvoor de bezoekers ook belangstelling hebben. Via een projector worden er allerlei beelden geprojecteerd en zorgt het ook voor het actief meespelen met dit virtuele spel.

 

Verbouwing van bijna 1 jaar

Boven zijn de huiskamers niet veel groter geworden. Wel zijn ze van nieuwe gordijnen en vloerbedekking voorzien. Er staan weinig stoelen, de meeste bewoners maken gebruik van een rolstoel. Ook is er een prachtig balkon aangebouwd waar de bewoners zomers van kunnen genieten. De hele middag was het een komen en gaan van bezoekers, die steeds in groepen van 8 personen werden rondgeleid. Bouwonderneming Oude Wolbers startte in april 2019 met de verbouwingen aan de achterzijde. Na de zomer volgden de huiskamers aan de voorzijde. Eind 2019 werden de verbouwingen afgerond, zodat alle bewoners met de feestdagen konden genieten van de vernieuwde, sfeervolle en grote huiskamers. WA