Algemeen

Digitale zomerchallenge voor Bornse tieners

BORNE - ''Tieners in Borne en omgeving worden deze vakantie uitgedaagd om mee te doen aan een heuse #zomerchallenge op Instagram. Hiervoor hoeven ze hun spreekwoordelijke hangmat amper uit te komen. Of misschien toch…als ze leuke prijzen willen winnen?''

Dat zijn de woorden van Jorien Beunk, een van de initiatiefnemers. ''De zomer komt eraan. Dat betekent voor veel tieners: luilakken op het strand, vakantiebaantje, leuke dingen doen met vrienden en zeeën van tijd hebben. Als het aan Team Jeugd van de Protestantse gemeente Borne ligt hoeven zij zich in ieder geval niet te vervelen. We dagen ze namelijk uit mee te doen aan de #zomerchallenge op Instagram”, vertelt Jorien.

Jorien heeft veel contact met tieners en spreekt hen graag rechtstreeks aan: “Heb jij naast al die vakantievibes ook nog een beetje tijd om jezelf uit te dagen? Ga dan vanaf 18 juli met zes verschillende zomerchallenges een uitdagende zomer tegemoet en maak elke week kans op een leuk prijsje.”

De manier om mee te doen is eenvoudig: “Volg ons op insta. Hier komt elke maandag een nieuwe opdracht online. De opdracht kun jij tot vrijdag 17.00 uur uitvoeren. Post een foto van jouw uitgevoerde opdracht op insta en tag: teamjeugdborne of stuur jouw foto in een DM naar ons.”

Via Instagram deelt Team Jeugd positieve berichten en onderwerpen om over na te denken. Jongeren kunnen hierop reageren of zelf onderwerpen aandragen die hen bezighouden. Behalve af en toe een filmpje posten om hen te prikkelen worden op de sociale mediapagina ook activiteiten voor de jongeren aangekondigd. En deze zomer is er dus de #Zomerchallenge.

Jorien en de andere teamleden zijn razend enthousiast. Ze roepen alle Bornse jongeren dan ook op: “Volg teamjeugdborne, houd die pagina de komende weken in de gaten en wie weet win jij dan wel een leuke prijs!”