Algemeen

Initiatiefnemer Jaap Besteman: “We zijn heel erg benieuwd naar het eindresultaat”

De Wilde Bloementuin wordt zaterdag geopend

BORNE - Op zaterdag 18 september om 15.00 uur wordt het Community Art project Borne Bloeit door Daniëlla van de Stelt geopend. Zij is de projectleider van het Textiel Festival Twente 2021 bij Stichting Cultuur Twente. In het Koetshuis, naast het Kulturhus, is vanaf dat moment de Wilde Bloementuin te zien. Het community art project telt zo’n 50 deelnemers van binnen en buiten Borne. “We hebben zelfs deelnemers uit Haarlem en Vlaardingen. Dat is toch geweldig?” 

Een van de initiatiefnemers Jaap Besteman is blij dat de bloementuin eindelijk geopend gaat worden. “We zijn vanaf februari al bezig met dit project, dus het is geweldig dat zaterdag eindelijk de opening is. Wij zijn van mening dat het tamelijk goed is gegaan!”

De vijftig deelnemers hebben, met gebruik van allerlei technieken, meerdere bloemen en planten van textiel, oude kleding en andere materialen gemaakt. De kunstenaarsgroep van het Koetshuis is in februari al begonnen met het maken van bloemen en vindt het belangrijk dat door de inbreng van al die verschillende bloemvormen van textiel een gezamenlijk kunstwerk tot stand is gekomen. Waarbij de nadruk ligt ook op het hergebruik van materialen en het positieve effect van bloemen op mensen zelf.

Volgens Besteman zorgt de ‘community’ met name voor een mooi totaal plaatje. “Deelnemers hebben daardoor het gevoel dat ze het samen hebben gedaan en zijn heel erg benieuwd naar het eindresultaat. We hebben zin om de Wilde Bloementuin te openen!”, besluit Besteman. 

De tuin staat tot 21 december op verschillende locaties in het Centrum van Borne in bloei. Het community art project Borne Bloeit is georganiseerd in het kader van het Textiel Festival Twente. Het initiatief Borne Bloeit valt onder het project De Rode Draad van Borne. Een samenwerkingsverband waarin vele organisaties aandacht schenken aan textiel in de breedste zin. Het is geïnitieerd door de kunstenaarsgroep het Koetshuis.

Iedereen is van harte welkom om op 18 september om 15.00 uur langs te komen in het Koetshuis, naast het Kulturhus Borne. Kijk voor meer informatie op Facebook: Borne Bloeit of stuur een mail naar: koetshuis@gmail.com


Uw reactie