Algemeen

CJV Borne houd drie dagen ‘kamp in huis’

Zomerkamp 2019
Zomerkamp 2019

Borne - Bijna noodgedwongen door alle regels met betrekking tot COVID-19 heeft het bestuur van CJV besloten de jaarlijkse kampweek niet door te laten gaan. In plaats daarvan komen ze met een alternatief: het kamp wordt gewoon nagebootst op het clubhuis (aan de pieperveldsweg) en ook niet-leden kunnen zich aanmelden.

 

‘In plaats van maandenlange voorbereidingen zaten we nu elke maand gespannen af te wachten of Rutte onze vraag zou beantwoorden in de persconferentie: kunnen we op kamp gaan of niet?’ vertelt Frank Starke. De grote groep met vrijwilligers stond te springen om weer een fantastisch kamp te draaien, maar uiteindelijk heeft de onzekerheid het overwonnen. ‘Ondanks het protocol dat is opgesteld door o.a. YMCA, Jantje Beton, Jong NL en Scouting Nederland hebben we besloten er van af te zien: we hebben te maken met verschillende regels voor verschillende leeftijdsgroepen. Meest kritieke punt waren de overnachtingen: iedereen op 1,5 meter afstand laten slapen was praktisch onmogelijk en natuurlijk ook minder gezellig’.

 

Niets doen was geen optie: want niet alleen de leden, maar ook de leiding verheugt zich elk jaar weer op de kampweek. ‘We hebben ervoor gekozen om 3 dagenlang activiteiten voor onze jeugd te organiseren. Als we niet op kamp kunnen, halen we het kamp gewoon in huis! Compleet met thema, aankleding en spellen die de leiding nu als de wiedeweerga in elkaar zet. Prachtig!’ glundert Corine Hofstra. De aanmeldingen stromen binnen, maar doordat we dicht bij huis zijn willen ze ook de niet-leden de kans bieden om mee te doen. Starke vult aan: ‘Drie dagen lang, van ’s ochtends 8:30 tot ’s avonds 20:30 is de hele groep druk bezig met sport & spel, teamspirit, te gekke opdrachten en wordt er voor eten gezorgd. Net als op kamp worden er groepen verdeeld waardoor verschillende leeftijden bij elkaar inzitten en samen strijden voor de winst.’ Ook ideaal voor kinderen die anders misschien niet mee durven of het nog niet kunnen: we blijven gewoon in Borne en ’s avonds slaap je thuis. Ze hopen stiekem zo ook meer leden te krijgen: ‘We kunnen nog wel wat leden gebruiken: hoe meer, hoe beter’ meldt Starke. Op de vraag wat het thema dit jaar is, moeten Starke & Hofstra grinniken: ‘Het is strikt geheim, maar één ding is zeker: alles is anders dit jaar’.

 

Het alternatieve kamp is van zondag 9 augustus tot en met dinsdag 11 augustus. Zondag & maandag starten we om 8:30 uur met een ontbijt en worden de leden tot en met 12 jaar om 20:30 uur weer opgehaald door de ouders. Voor de leden tussen 12 en 15 jaar is er nog een avondspel. Dinsdag start de dag ook om 8:30 uur met ontbijt en eindigt om 17:00 uur met een gezamenlijke afsluiting inclusief prijsuitreiking. De kosten bedragen €30,00 per persoon en is inclusief alle activiteiten en eten. Kinderen tussen de 5 en 15 jaar kunnen zich aanmelden tot en met 1 augustus via info@cjvborne.nl of door telefonisch contact op te nemen met Kirsten Smid: 0640593282.

 

CJV Borne is al meer dan 100 jaar actief op gebied van jeugd- en jongerenwerk in leeftijd van 5 tot 25 jaar. Ze organiseren wekelijkse clubavonden die in het kader staan van sport, spel en creativiteit. Daarnaast worden er gezamenlijke activiteiten georganiseerd zoals droppings, spooktochten en themafeestavonden.