Algemeen

BZSV wint van Drienerlo

Borne | Een wedstrijd die ergens om ging. Drienerlo staat 3 punten voor op de Blauwwitters en ze kunnen beiden nog strijden om een periode. Het weer is prachtig en opnieuw zijn er veel toeschouwers vanuit Borne mee gereisd om hun ploeg te ondersteunen. Zo nu en dan blijven er groepjes mensen even staan kijken, omdat het open dag is op de universiteit waar Drienerlo speelt.

Eerste helft

De wedstrijd begint en gaat in het begin gelijk op. BZSV neemt langzaam het heft in handen en speelt een aantal mooie kansen uit die of worden gestopt of naast het doel gaan. De BZSV keeper Twan Eyssink keept de hele wedstrijd goed en verricht cruciale reddingen. Koen Schukking speelt opnieuw een puike partij. Hij stofzuigt op het midden veld. Jammer dat hij dit nog niet een hele wedstrijd kan volhouden. Na een kwartier spelen beloond BZSV zich door de 0-1 te scoren. Kent komt alleen voor de keeper, nadat hij goed bedient is door het middenveld, hij stift de bal over de keeper. Op het middenveld speelt Sam van de Vegte een goede partij. Hij toont veel inzet en neemt risico’s met zijn slidings. De wedstrijd ontspint zich als een aantrekkelijke wedstrijd omdat er veel gebeurt op het veld. Soms is het rommelig van twee kanten en dan weer zie je mooi spel en goed positiespel. Omdat er geen klok in het stadion hing is het gokken welke minuut de goals gemaakt zijn. De 0-2 die eveneens door Kent gemaakt wordt, werd na een half uur spelen gemaakt. Opnieuw een mooie aanval die van achteruit opgezet is en door een prachtige pass van uit het middenveld bij Kent terecht komt. Hij loopt het strafschop gebied in en schiet perfect diagonaal in de uiterste hoek. Een goed en verdiende voorsprong. BZSV blijft de bovenliggende partij. Twan houdt op een prachtige wijze een hard schot tegen. Met 0-3 gaan de ploegen rust in, nadat Bas de derde gescoord had..

 

Tweede helft

Drienerlo had in de rust zich voorgenomen om meer verzet te plegen. Ze namen het initiatief en werden sterker, zonder echt gevaarlijk te worden. Het is BZSV die opnieuw scoorde en daarmee de wedstrijd en de punten veilig stelden. Bas krijgt de bal aangespeeld en zet de aanval in. Hij schiet met een goed gericht schot in de uiterste hoek. Drienerlo probeert het nog. In de 70ste minuut beging Drienerlo een aanval. De bal wordt van rechts voorgezet en hun spits scoort duikend de 1-4. Drienerlo gelooft er nog in en heeft nog kans op de 2-4. Het is BZSV die de wedstrijd nog meer glans geeft. Kent wordt op links aangespeeld en begint een dribbel waarbij hij twee verdedigers passeert. Vervolgens scoort hij hard en zuiver in de verste hoek. BZSV doet goede zaken en is op koers voor de periode. Een verdiende overwinning voor BZSV. Volgende week speelt BZSV thuis tegen RKSV uit Rijssen. Eveneens een belangrijke wedstrijd voor de periode en stand.