Algemeen

Burgermeester reikt acht lintjes uit.

Als het in het hele land lintjes regent, dan drupt het ook in Borne lintjes. Liefst acht keer heeft het ‘Zijne Majesteit behaagd’ een inwoner van de gemeente Borne te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zeven keer viel de eer te beurt aan een mannelijke inwoner en slechts een keer aan een vrouwelijke. De gedecoreerden variëren in leeftijd van 53 – 74 jaar.

Hoewel de aanleiding om de onderscheiding te verlenen heel divers is, hebben de acht een ding gemeen: op het curriculum vitea van elk prijkt het vrijwilliger schap. Vrijwilliger bij een vereniging, club, een kerk, een stichting, een koor of project. Daarnaast prijken op de lijstjes met aanbevelingen vooral bestuursfuncties, sommigen al 20 jaar of langer en in alle gevallen nog op een of andere manier actief tot op de dag van vandaag.

Burgemeester Jan Pierik ontving gisteren in Kulturhus De Bijenkorf de onderscheiden plaatsgenoten en reikte namens zijne namens Zijne Majesteit de Koning tijdens een geanimeerd samenzijn en in aanwezigheid van familie, vrienden en bekenden de onderscheidingen uit.

Omdat hij als vrijwilliger momenteel in het buitenland actief is, werd Wim Menheere door de burgemeester via Face Time gefeliciteerd.

De gedecoreerden zijn: Gerard Adams, Marjan Adams – van Tongeren, Vincent Kuipers, Bert Monnink, Henk Semmekrot, Paul Snijders, Marc Wennekink en Wim Menheere.