Algemeen

Burgemeester Rob Welten neemt afscheid van Borne

Borne | Burgemeester Rob Welten wordt op 17 april geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Haaksbergen. Van de bevolking van Borne neemt hij afscheid op 5 april in het Kulturhus van 18.30 tot 16.30 uur. ’s Middags is er een buitengewone raadsvergadering waarin hij afscheid neemt van de gemeenteraad.

Burgemeester Welten is bijna 10 jaar werkzaam geweest in Borne. De nu 58- jarige burgervader wilde nog een keer een overstap maken naar een andere gemeente en dat is Haaksbergen geworden. Het afscheid van de samenleving gebeurt in de huiskamer van Borne, het Kulturhus, op vrijdagavond 5 april van 18.30 tot 20.30 uur. Er is een klein podium met achtergrondmuziek door Bornse muzikanten en natuurlijk is er gelegenheid om ter afscheid een glas te heffen. Voorafgaand aan de inloopreceptie voor inwoners, organisaties en ondernemers is er van 15.30 tot 16.30 uur een buitengewone raadsvergadering waarin Rob Welten afscheid zal nemen van de gemeenteraad van Borne met aansluitend een korte receptie voor genodigden.

 

Herman Mulder locoburgemeester

Officieel is Rob Welten tot aan de installatie in Haaksbergen burgemeester van Borne. Zijn taken worden echter na het afscheid op 5 april waargenomen door locoburgemeester Herman Mulder, tot aan het moment dat de waarnemend burgemeester wordt geïnstalleerd door de gemeenteraad. (WA)