Algemeen

Grote belangstelling bij nieuwjaarsbijeenkomst

Burgemeester bedankt bevolking voor rustige oudejaarsviering

Borne | Het was snijdend koud, 1 januari, op het Rheineplein. De aanwezige vuurkorven konden iets van de kou wegnemen, ook de glühwein en het Bornse kruidenbitter hielpen daarbij. De vele honderden aanwezigen zagen hoe Wim Geul een lont aanstak. Even later klonk er een luide knal over het plein. Daarmee werd het jaar 2020 officieel geopend. Er werden warme en koude hapjes rondgebracht en over het plein klonk de oude roep van de midwinterhoorns. Het piratenkoor was er dit jaar niet, maar ze werden vervangen door het Bornse Double 6 en dat viel in de smaak. Regelmatig werd er luid meegezongen met het duo.

 

Met fakkels in de hand betraden vervolgens de leden van de schuttersvereniging het Rheineplein. Ze begeleidden de burgemeester en Wim Geul naar het podium. Daar bedankte scheidend voorzitter van het nieuwjaarscomité, Herman van Delden, de vele vrijwilligers en de sponsoren. Wim Geul refereerde aan het bevrijdingsfeest dat dit jaar zal plaatsvinden in Borne. Hij ging in op het thema ‘de vergeten bevrijders’. Het Dorsetregiment werd tijdens de bevrijding van Borne, op 3 april 1945, ondersteund door het verkenningsregiment Royal Dragoons Guards (Royal Dragoons) en tankregiment The Nottinghamshire Sherwood Rangers Yeomanry (Sherwood Rangers). Rond 3 april zullen er twee straatnamen in Borne worden onthuld een voor de Royal Dragoons en een voor de Sherwood Rangers.

 

‘Veel geluk in’n tuk’

Burgemeester van den Hengel bedankte de Bornse bevolking voor de rustige nieuwjaarsnacht. “Er zijn een paar kleine incidentjes geweest, maar de hulpverleners hebben goed hun werk kunnen doen en daar bedank ik u voor. Ik wens u, hoe zeggen ze dat hier, veel geluk in’n tuk toe”. Hierna stelde Herman van Delden zijn opvolger Marco Buitelaar voor als voorzitter van het nieuwjaarscomité. Vervolgens ging het gezelschap richting gemeentehuis. Hier ontstak Wim Geul het lont dat een luide knal over het plein liet klinken. Na het applaus van de honderden aanwezigen werd er nog getoost op 2020 en nieuwjaarswensen uitgewisseld. WA