Algemeen

Bornsche maten loop

Borne | Een groep hardlopers uit de wijk Bornsche Maten is dit jaar met het idee gekomen om een hardloopwedstrijd te organiseren. We zien ontzettend veel mensen op zondagochtend hardlopen in onze wijk, dus een wedstrijd kon niet uitblijven. Inmiddels hebben zich al 160 fanatieke hardlopers zich aangemeld.

Op zondag 19 mei is de eerste editie van de Bornsche maten loop. Verschillende partijen zijn hierbij betrokken en werken met veel enthousiasme mee. Om 10.30 uur beginnen we met een kinderloop van een kilometer. Deze loop gaat door het Beekpark. Om 11.00 uur start de 5 en 10 km. Deze route gaat door en rond de prachtige nieuwbouwwijk. Start is evenals bij de kinderloop bij Beekpark school. De 5 km lopen een ronde de 10 kilometer lopers lopen de ronde nogmaals. Hardlopers komen lans delen van de wijk die nog in aanbouw zijn, een mooi promotie van de wijk.

 

Niet alleen voor bewoners Bornsche Maten

De hardloopwedstrijd is niet alleen voor bewoners uit de wijk Bornsche maten. Iedereen kan meedoen, ook mensen uit de regio mogen deelnemen. Deelnemers kunnen zich, tot 15 mei, inschrijven via www.inschrijven.nl. Inschrijven is ook nog mogelijk op 19 mei tot een half uur voor de wedstrijd. De start is bij Sporthal de Veste aan de H.F. Roetgerinklaan 5 7623 AX Borne.

 

Medaille

Na afloop van de hardloopwedstrijd krijgen alle deelnemers een medaille uitgereikt welke zij vervolgens ter plekke kosteloos kunnen laten graveren. Op deze manier kan iedereen een mooi persoonlijk aandenken mee krijgen. Graveren wordt gedaan door Wave engravements.

 

Bij de start/ finish, die overigens goed herkenbaar is door een grote start/finish boog zal voor de kinderen een springkussen komen te liggen waardoor ook de allerkleinsten zich uitstekend kunnen vermaken. Tevens zullen enkele sponsoren zich daar presenteren.