Algemeen

Bootcamp voor kinderen gestart

Borne | Vijf jongeren uit Borne zijn gestart met een Bootcamp. Deze wordt georganiseerd door Borne beweegt. Belangrijkste doel is om kinderen sportplezier te laten (her)beleven. Hiervoor worden trainingen gegeven van een uur. “Ik vind het hartstikke leuk, het is de eerste keer, en het is fijn om wat aan mijn conditie te doen”, zo verteld de 11-jarige Jop. Samen met zijn klasgenoot Morris  en zijn zus Lize doet hij mee. Met zijn 14-jarige zus sprint hij erop los op het trainingsveld bij Groen Zwart.

vlnr Femke, Jop en Sam op de loopladder
vlnr Femke, Jop en Sam op de loopladder

De Bootcamp vindt plaats onder professionele leiding van Ivar Hoekema van Borne Beweegt. Hij heeft deze avond assistentie van Joris en Jade. Eerst wordt de oefeningen voorgedaan waarna de kinderen die nadoen. Er wordt ook gemeten hoelang de kinderen bepaalde oefeningen vol kunnen houden. “We bewaren die resultaten en gaan die oefeningen over een maandje nog een keer doen en weer meten. Dan kunnen we zien of jullie conditie verbeterd is”, zo vertelt Ivar.

 

Sportieve en sociale ontwikkeling

Midden op het veld staan muziekboxen waaruit muziek klinkt en overal liggen attributen die in dat uur worden gebruikt, zoals gewichten, stapladders en ballen. Er is deze middag dus veel variatie in de onderdelen. Ivar: “we willen alle facetten van het sporten in de Bootcamps meenemen, met daarin regelmatig spelelementen. Op die manier proberen we ervoor te zorgen dat de kinderen zich op een leuke manier, zowel fysiek, mentaal, als op het sociaal vlak, zo goed mogelijk ontwikkelen”.

 

Er is nog plaats voor meer jongeren van 9 t/m 15 jaar. De Bootcamps worden op dinsdag gehouden van 17.30 tot 18.30 uur. Kinderen mogen best een keertje gratis deelnemen. Informatie staat op website van Borne Beweegt (www.bornebeweegt.nl). Wel even van te voren contact opnemen via 06-28183749. (WA)