Algemeen

Barrique verhuist naar De Dorsmolen

Borne | Slijterij de Barrique aan de Azelosestraat gaat verhuizen naar de Stroom Esch. Dit najaar, of begin volgend jaar, wil Thom Hilderink het pand ingericht hebben als een belevingscentrum. Zijn bedrijfsoppervlakte wordt drie keer zo groot. Hiervan  zal 350 m2 ingericht worden als winkel. De overige ruimtes zijn voor opslag en magazijn.

“Verhuurd’ staat er op de poster van het lege winkelpand pand aan de Dorsmolen. “We kijken al een tijdje om ons heen naar een groter pand. Natuurlijk is het centrum van Borne aantrekkelijk maar daar komen we logistiek niet mee weg, vandaar dat onze keus op de Dorsmolen is gevallen”, zo vertelt Thom.

 

De Barrique verzorgt ook party’s bij de mensen thuis en heeft daarvoor een eigen vrachtauto die aan- en afvoert. Hilderink wil van het nieuwe pand een belevingscentrum maken. Hij denk daarbij aan drie verschillende thema’s, een bierafdeling, een wijnafdeling en gedestilleerd. Dit laatste thema met een groot aantal whisky’s. Hier heeft hij nu ook al een groot assortiment van.

 

Trendy entree

Er is een ontwerp gemaakt voor een nieuwe gevel. “Het zal voor iedereen duidelijk worden dat de Barrique hier gevestigd is. Onze klanten zullen verrast opkijken wat we daar aan de Dorsmolen gaan presenteren”, aldus de enthousiaste 49-jarige slijter.  Of openen in november, zo voor de feestdagen, haalbaar is weet hij niet. “Iedereen is druk”, dus hij wacht geduldig af. Het eerste puin is al geruimd en de containers staan al voor de deur. De ondernemer is tevreden over de medewerking van de gemeente Borne en de verhurende partij Welbions, “daar zal het niet aan liggen, we gaan er iets moois van maken” zo sluit hij af. (WA)