Algemeen

Atelier Davina voor een eigen kunstzinnig ontplooiing

Borne | Harry Davina is al 35 jaar actief met zijn workshops en cursussen op kunstzinnig gebied. Eerst in het Kulturhus en de laatste zes jaar in zijn eigen atelier, atelier Davina, aan de Aanslagsweg. Cursussen van Harry worden in een ontspannen sfeer gegeven. Er zijn cursussen  op het gebied van pottenbakken, handvormen, schilderen, mozaïeken en raku stoken. Ook kan er in de "Steenhakkerie" gebeeldhouwd worden. Nu al maken, met veel plezier, wekelijks 60 cursisten gebruik van zijn cursusaanbod.

Harry in zijn atelier
Harry in zijn atelier

Zijn 200 vierkante meter grote atelier staat vol met potten verf, kwasten maar vooral werken van cursisten. En die blijven daar ook staan totdat die klaar zijn. Tussendoor mee naar huis nemen vindt Davina niet goed. “Ik heb voorbeelden gezien dat ik dacht, dat had je niet moeten doen. We staan voor kwaliteit en die geven we graag mee aan onze cursisten”. Harrie geeft nu aan een zestigtal cursisten les. Nieuwe cursisten zijn altijd welkom. Het gaat in de eerste plaats natuurlijk om schilderen, boetseren of steenhakken, maar er vormt zich vanzelf een sociaal netwerkje en dat vindt Harry heel bijzonder. “Het geeft een warm gevoel, die contacten die hier ontstaan, men is er voor elkaar met als bindende factor je kunstzinnig te ontplooien”.

 

Workshops

In plaats van het vieren van verjaardagen of andere activiteiten wordt er steeds vaker een workshop gehouden. Dat kan ook bij Davina. In twee en een half uur verzorgen Harry en zijn vrouw Annemarie een workshop. Er is van alles mogelijk en kan naar wens worden ingevuld.

 

Cursussen

De cursussen duren eveneens twee en een half uur en kosten 15 euro per week. Verf is daarbij inbegrepen, schilderdoeken en kwasten dient men zelf mee te nemen. Cursisten kunnen elke maand opzeggen, Harry vind langdurige contracten niet prettig. “Niet iedereen heeft zo maar 150 euro ter beschikking voor 10 cursus dagen. Daarom betaal je gewoon elke week, Annemarie regelt dat allemaal, evenals een kopje koffie, dat staat altijd klaar”, zo sluit Harry af. Informatie op de website:  www.atelierdavina.nl. (WA)