Algemeen

App Bouwmensen Almelo krijgt landelijk navolging

BORNE - Opleidingsbedrijf Bouwmensen Almelo gaat haar communicatie met alle relaties – zoals leerlingen uit Borne, hun ouders, eigen personeel, aangesloten bouwbedrijven en vmbo-docenten – rigoureus veranderen. De traditionele manieren zoals mail, post en website worden aangevuld met een eigen Bouwmensen app. De opmerkelijke stap krijgt al gelijk navolging: zo’n twintig opleidingsbedrijven uit het hele land willen de app ook gaan gebruiken.

Bouwmensen Almelo is het opleidingsbedrijf van ongeveer zeventig bouwondernemingen uit Borne en de verre regio. Bouwmensen zorgt voor scholing en training van leerling-timmerlieden, metselaars en tegelzetters, maar ook voor na- en bijscholing van al het andere bouwpersoneel. Communicatie met relaties verliep tot nu toe op veel verschillende manieren: via de mail, de post, website, social media, flyers en telefoon.

“Dat moet anders en beter kunnen”, vond directeur Robert Herman. Hij zocht contact met appbouwer Wema uit Hardenberg en ontwikkelde met hen een app waarin Bouwmensen Almelo rechtstreeks met al zijn relaties veilig over alles kan communiceren. “Neem onze leerlingen. In de app zit bijvoorbeeld algemene informatie over de opleiding, maar op termijn ook data voor toetsen, urenbriefjes en loonstrookjes.”

Informeren d.m.v. berichtjes
“Maar we kunnen ze ook berichtjes sturen. Over dingen die met de opleiding te maken hebben, maar bijvoorbeeld ook ‘Koop wat voor je moeder’, als Moederdag voor de deur staat. Alles wat ze moeten weten, zit nu in hun broekzak. Ook leermeester krijgt allerlei handige info in de binnenzak over hoe hij zijn leerling optimaal kan begeleiden”, aldus Robert.

Multifunctioneel
De app is niet om alleen informatie te zenden, benadrukt Herman. “Het is géén eenrichtingsverkeer. Als leerlingen, leermeesters of docenten vragen hebben, kunnen ze via de app ook met ons chatten. Dat geldt ook voor alle andere gebruikers van de app.”

Basis
In de Bouwmensen app is er voor alle relaties/gebruikersgroepen een eigen ‘knop’ voor alle relevante informatie, chatfuncties en andere contactmogelijkheden. Er staat nu al veel informatie in de app, maar nog lang niet alles. “We hebben een basis en blijven de app vullen met meer mogelijkheden”, aldus Herman.  De app werd onlangs in een Teams-meeting gepresenteerd aan opleidingsbedrijven in heel Nederland. Nagenoeg alle collega instellingen van Bouwmensen Almelo gaven aan de app ook te gaan gebruiken.