Algemeen

Ans Lindeman, Mondhygiënisten Borne, draagt stokje over

Borne | ‘Praktijk voor Mondhygiëne’, was de naam waarmee Ans Lindeman in 1998 haar eigen mondhygiënistenpraktijk begon. Het werd gevestigd in (het ook nu nog bekende appartementencomplex) De Dorsmolen. Bij de opening van Het Dijkhuis, in 2007, vestigde Ans zich met haar praktijk op deze locatie.  De naam veranderde in ‘Mondhygiënisten Borne’ en de praktijk werd uitgebreid met een tweede behandelkamer. Sandra Mulder werd haar naaste collega en mede-eigenaar. Per 1 augustus draagt Ans nu het stokje over aan Chantal Geerdink, die daarmee mede-eigenaresse van de praktijk wordt. Ook Chantal is al een bekende: in 2010 liep zij stage en in 2012 kwam zij in dienst.

 

Ans: “In De Dorsmolen was mijn mondhygiënistenpraktijk gevestigd in de ruimte waar ook de tandartsenpraktijk van Hein van der Woerdt zat. We zetten onze schouders eronder. Het doel van mondhygiënisten, zorg voor een gezonde mond, is niet veranderd. Cliënten zijn zich vaker bewust van het belang van goede mondverzorging. En tandartsen verwijzen vaker door”.

 

Jongeren én ouderen

Alle kinderen tot achttien jaar kunnen kosteloos naar de erkende mondhygiënisten in Nederland. Dit wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Dertigers zijn vaak al bekend met een behandeling door de mondhygiënist: een mooi gebit is voor hen belangrijk. Gelukkig wordt steeds vaker de mondzorg voor ouderen als belangrijk gezien. “Voor mij persoonlijk blijft het een mooie uitdaging om uit te kunnen dragen dat dit juist voor hen zo belangrijk is. Steeds langer behouden mensen hun eigen tanden en kiezen, de zorg hiervoor is soms lastiger als je ouder wordt. Gebruik van medicatie kan bijvoorbeeld invloed hebben op de gezondheid: de mond wordt droger en daardoor minder vaak gespoeld. Dat vergroot weer de kans op cariës (gaatjes)”, aldus Ans.

 

Een gezonde mond naast cosmetisch belang

“Bijna elke mondhygiënist vindt het medisch aspect van het vak belangrijk. We zien natuurlijk wel een verschuiving in de maatschappij. Het cosmetische gedeelte wordt belangrijker. Als Mondhygiënistenpraktijk Borne blijven wij een balans zoeken: ‘het Gerard Joling effect’ met spierwitte facings, is niet het advies dat wij geven. Maar een mooie glimlach gun ik iedereen. Zeker ook Chantal, Sandra en de nieuwe collega Leonieke Kamer die als team de praktijk zullen voortzetten. Ik heb er alle vertrouwen in!”, sluit Ans af

 

Mondhygiënisten Borne

Ans Lindeman             06 51 17 92 60

Chantal Geerdink       06 22 72 68 33

Het Dijkhuis 44

7622 CN  Borne

www.mondhygiënistenborne.nl