Algemeen

Stichting openluchttheater Hertme krijgt de zilveren haring

Achtste haringparty brengt 14000 euro op

Zenderen | Al acht jaar is het theehuis De Karmeliet het toneel van de jaarlijkse haringparty. Dit jaar waren er weer ruim 400 bezoekers aanwezig. De weergoden waren de organisatie goedgezind. Na hevige buien ’s middags, kwam het zonnetje erdoor en kon Dennis Wilt aan Bernadet Wieffer en Ewald Oude Steenhof de zilveren haring uitreiken. Ieder jaar wordt er een organisatie of een persoon in het zonnetje gezet die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de gemeente Borne. Dit jaar kreeg de Stichting openluchttheater Hertme de onderscheiding. Bij de veiling, die eerst wat traag op gang kwam, bood Jorn Oosterveld, namens Aquamar Vastgoed en Wilmink Oosterveld, 8000 euro en werd de winnaar. Veilingmeester Rob Munsterhuis reikte het vaatje uit.

 

Ondertussen werd de totale opbrengst van de haringparty becijferd, want ook de kaartverkoop werd daarbij betrokken. Dennis Wilt mocht een cheque van 7000 euro aan de stichting belevingstheater oorlogstijd en bevrijding Borne overhandigen. Voorzitter van de vereniging de Zonnebloem, Fred van de Pol, nam een cheque in ontvangst met een zelfde bedrag. Dit bedrag wordt omgezet in natura,  onder andere voor vervoer en diensten voor de gasten van de Zonnebloem tijdens het bevrijdingsfeest op 3 april 2020. De beide organisaties waren erg blij met het resultaat en bedankten alle aanwezigen.

 

Eenmaal, andermaal, verkocht

De bezoekers genoten van de haringen die door vishandel Den Drijver uit Albergen werden verstrekt. Voor de niet viseters waren er broodjes pulled pork en andere hapjes. De biedingen begonnen rond 19.30 uur toen Mirjam Pol, namens de Zonnebloem, met haar Dakarmotor het terrein op kwam rijden. Jan Matel en Herman Ellenbroek kwamen aan in militaire kleding en onderstreepten hun goede doel, de stichting belevingstheater oorlogstijd en bevrijding Borne. In het begin werd het bod op het vaatje met 50 euro verhoogd. Nadat het bedrag van 2000 euro was bereikt, werd het bod steeds met 100 euro verhoogd. Mirjam Pol, Herman Ellenbroek en Dennis Wilt mengden zich tussen de ondernemers die dan via de microfoon een bod konden doen. Aanvankelijk ging dit vlot maar later stagneerde de biedingen toch wat. De “eenmaal andermaal, verkocht” van veilingmeester Rob Munsterhuis was uiteindelijk voor de combinatie Aquamar Vastgoed en Wilmink Oosterveld. Jorn Oosterveld was er blij mee. “We hebben samen dat bod gedaan er we geven graag die 8000 euro voor deze twee mooie doelen. Het vaatje krijgt een speciaal plekje in ons jonge bedrijf. We zijn blij dat wij als jongeren in dit gezelschap hebben gewonnen”.

 

Spanjaardbier

Na de prijsuitreiking bood Henri Zomer van Henzom Keukens een diner aan voor dertig mensen van de Zonnebloem. Dit diner wordt door een chef-kok  gekookt en geserveerd in het bedrijf aan de Oonksweg. De Bornse ondernemer en vervaardiger van het Spanjaardbier, Marcel Bergboer, was enthousiast over de haringparty maar miste een echt Borns biertje. Hij bood voor de party volgend jaar een aantal vaatjes van het Spanjaarbier aan. (WA)