Algemeen

Achtste Beekparkfestival is een succesformule

Borne | Een park vol met stands en opblaaskastelen, wateractiviteiten in de beken eromheen en een druk bezette zeskamp voor alle bewoners. Zie daar de succesformule van het Beekparkfestival. “Kijk maar eens om je heen, wat hebben de bewoners, en de jongens en meisjes toch veel plezier, en het weer is prachtig, wij zijn bijzonder tevreden”, aldus Merijn Tijhuis.

Op het terrein in de Bornse Maten waren stands ingericht die veel zaken op woongebied presenteerden. In een grote tent deden makelaars hun best om nieuwe bewoners voor de wijk te strikken. De aanbieding van nieuwe appartementen bleek niet erg actueel meer te zijn. “Voor de koopappartementen was al direct zoveel belangstelling dat ze allemaal verkocht zijn. Er is zelfs een wachtlijst opgesteld. Alle huur appartementen hebben we verkocht aan een makelaar en ook daarvoor is een zeer grote belangstelling”, aldus de huizenverkoper.

 

Plons

De rest van het terrein was gevuld met blaastoestellen, zoals een reuze glijbaan. Er was grote belangstelling. In grote getale gleden de, in badkleding gestoken, jongens en meisjes van de reuzenglijbaan. Deze baan werd ook gebruikt voor de zeskamp. In een recordtijd van 24 uur was de zeskamp voor de jeugd vol geboekt met maar liefst 21 teams. Bij de volwassenen deden er 10 teams mee. De wedstrijdonderdelen waren onder andere kanovaren, balanceren op de smalle plank en via touwen naar de overkant zien te komen. Soms viel er iemand met een plons in het water, dit tot grote hilariteit van de teamleden.

 

Er was een BBQ, de Bornse pannenkoekenbakkers bakten er op los en waren de ijsco’s en suikerspinnen. Vooral die laatste twee waren erg in trek bij de jeugd. ’s Avonds was er een disco die verzorgd werd door DJ Bram Weijs. Als Nederlands artiest trad Nick Brinkhuis op die de feeststemming nog een leuke impuls gaf met zijn meeslepende liedjes.

 

Compliment

“We zijn met onze 40 vrijwilligers best druk geweest, maar als je dan vandaag ziet dat er zoveel bewoners genieten van dit festival dan is dat het mooiste compliment dat je kunt krijgen, we zijn er erg blij mee”, aldus Merijn Tijhuis.

 

Uitslagen zeskampen

Volwassenzeskamp uitslag 2019:

3e plaats: Team Hesselerbeek

2e plaats: Beekvoorde2

1e plaats: Beekvoorde1

Kinderzeskamp uitslag 2019:

3e plaats: Pittige Panda’s

2e plaats: De Chickies

1e plaats: De Lijpo’s

(WA)