Afbeelding

Jeugdvoetbal bij BZSV de Blauwwitters: Een Groeiende Gemeenschap

Algemeen

BORNE - Bij BZSV de Blauwwitters, de enige zaterdagvoetbalclub in Borne, is het jeugdvoetbal in volle bloei. Op zaterdagochtend verzamelt zich sinds vorig jaar een bruisende groep “kabouters” op het veld van de Blauwwitters. Het kaboutervoetbal, bedoeld voor kinderen tussen de drie en zes jaar, blijkt een schot in de roos voor BZSV. Trainers Pepijn ter Hofte en Jacco Kwast zijn dan ook zeer tevreden met de gestage groei van de jongste voetballertjes.

“Traditioneel gezien trokken we veel jeugdleden van basisscholen zoals de Regenboog en de Zonnebloem. Het verdwijnen of samengaan van deze scholen dwong ons echter om op een andere manier nieuwe jeugdleden aan te trekken,” vertelt Jacco. “Met het kaboutervoetbal spreken we direct de jongste doelgroep aan, wat uiteindelijk zal bijdragen aan de volledige opbouw van onze jeugdafdeling.”

Op zaterdagochtend trainen de kabouters van de Blauwwitters van 09.00 uur tot 10.00 uur. “Op een speelse manier maken onze kabouters kennis met de bal en leren ze om samen te spelen,” vertelt trainer Pepijn. “Plezier staat bij ons voorop, gevolgd door het belang van teamgeest en vriendschap. Na de training drinken we gezamenlijk nog een glaasje ranja in de kantine.”

“Ook ouders worden bij onze vereniging niet vergeten,” voegt Jacco toe. “Vanuit ons clubhuis kunnen ze de trainingen bekijken onder het genot van een kopje koffie.”

Op een zaterdagochtend voor Pasen, om 09.00 uur, staan er ruim 25 kabouters op het hoofdveld. “Het voordeel van een kleine club is dat je altijd op het hoofdveld speelt!” glimlacht Jacco. Het veld is opgedeeld in twee leeftijdscategorieën: de jongsten die net beginnen en de wat oudere kabouters die langzaam richting het competitievoetbal van de KNVB gaan. “Maar ongeacht je voetbaltalent, bij ons telt iedereen mee!” vertelt Pepijn. “Dat is een van de kernwaarden van onze vereniging en iets wat ons typeert. Nieuwe leden voelen zich snel thuis bij ons, dat komt door de manier waarop we met elkaar omgaan.”

Naast de wekelijkse voetbaltrainingen organiseert de enthousiaste jeugdcommissie bij BZSV regelmatig activiteiten voor de jeugd. Zo ook deze ochtend, toen de kabouters na de training te horen kregen dat de paashaas langs was geweest en er paaseitjes waren verstopt. Gewapend met mandjes gingen de enthousiaste kabouters op zoek naar de lekkernijen. “Het is geweldig dat dit allemaal wordt georganiseerd!” vertelt een enthousiaste moeder. “Bij een kleine club voelt het alsof er meer aandacht is voor je kind.”

De rest van de vereniging reageert ook enthousiast op het kaboutervoetbal. De Club van 50 besloot na de laatste bijeenkomst extra geld vrij te maken voor de jongste jeugd. Truien, ballen en ander materiaal werden beschikbaar gesteld voor de kabouters.

De kabouters trainen tot aan de zomerstop elke zaterdag van 09.00 uur tot 10.00 uur. Wie een keer wil komen kijken of meetrainen is van harte welkom. Aanmelding vooraf is niet nodig. “Kom gerust langs en ontdek zelf wat voor een warme voetbalclub BZSV de Blauwwitters is!” besluit Jacco.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding