Afbeelding

Lions Borne organiseren zevende Curling Toernooi Borne

Algemeen

BORNE - Op donderdag 14 december en vrijdag 15 december 2023 vinden de inmiddels bekende Curling dagen in Borne plaats. Curling is een precisiesport die lijkt op jeu de boules, maar die op ijs wordt gespeeld met zware stenen.

De sport staat bekend om zijn tactiek, teamwork en spanning. Maar in Borne zullen de curling dagen vooral in het teken staan van gezelligheid, plezier en het ondersteunen van het goede doel. Want dat is waarom de Lions Borne het toernooi al voor de zevende keer organiseren.

De Lionsclub is een groep van 22 personen die zich inzet voor het lokale en wereldwijde goede doel. De club komt tweemaal per maand bijeen in Borne. Daarnaast organiseren de Lions evenementen zoals de Bornse Asperge actie, de Lions Borne Charity Night en dus het Lions Curling Toernooi.

Dusan Olde Heuvelt is een van de organisatoren van het toernooi. Hij maakt deel uit van de Lions Club Borne en heeft samen met de rest van de club het curling toernooi georganiseerd. “Verdeeld over twee avonden zullen 32 teams deelnemen aan het toernooi.” Vertelt Olde Heuvelt. “Doel van het toernooi is om zoveel mogelijk geld binnen te halen voor de goede doelen die wij ondersteunen.”

De goede doelen die in het verleden zijn gesteund door de Lions zijn onder andere het Hospice Borne, de Verjaardagsbox Borne en Stichting Evi. Maar het toernooi is volgens Olde Heuvelt ook een mooie manier om met nieuwe goede doelen bekend te raken. “Teams kunnen bij aanmelding doorgeven voor welk goed doel ze spelen, de winnaar van het toernooi zal diezelfde avond nog een cheque ontvangen voor het doel dat ze steunen.”

Het deelnemersveld is volgens Olde Heuvelt ook dit jaar weer erg breed. “Op donderdag zullen er veel ondernemers mee doen aan het toernooi, op de vrijdag zie je allerlei soorten teams, van voetbalclubs tot vriendengroepen.” Het toernooi wordt, hoe kan het ook anders, gehouden op de ijsbaan op het Dorsetplein die vanaf 8 december weer zal verschijnen op het Bornse plein.

De twee curling avonden zullen rond 18.00 uur beginnen voor de deelnemende teams. Maar ook voor toeschouwers is er genoeg te beleven. “Met een hapje, drankje en muziek zullen we ervoor zorgen dat het twee ontzettend gezellige avonden worden.” Vertelt Olde Heuvelt. Aanmelden van een team is niet meer mogelijk, maar mensen die zich nog willen aanmelden voor het stamppot buffet kunnen dit via de webshop van de Lions Club Borne doen op de website: www.lionsborne.nl