Afbeelding

Henny dankt betrokken dorpsgenoten: “Mijn voetbalplaatjes boek is vol!”

Algemeen

BORNE - Vorige week berichtten wij in deze krant over Henny van der Beek, die al sinds september bezig was met voetbalplaatjes verzamelen bi de Plus. Henny miste nog enkele plaatjes om zijn boek volledig te kunnen maken, maar omdat de Plus-actie voorbij was dreigde zijn boek een levenslang hiaat te krijgen.

Na ons artikel was jullie reactie hartverwarmend. Hele hordes Bornenaren wisten de weg te vinden naar het Baardgras waar Henny dankbaar de plaatjes in ontvangst nam. “Het hele gebeuren is gelukkig allemaal op zijn pootjes gekomen.” Vertelt een blije Henny. “Op donderdagochtend was het nog rustig, maar ik kon merken dat de Week van Borne die middag werd bezorgd.” Vanaf donderdagmiddag was het een komen en gaan van behulpzame Bornenaren aan de voordeur van Henny. “Op vrijdagochtend had ik mijn twee boeken al vol en kon ik met de andere plaatjes zelfs nog andere verzamelaars helpen met het compleet maken van hun boek.”

De ruim 500 overgebleven plaatjes zijn zoals ook eerder naar basisschool de Optimist gegaan. Henny benadrukt dat hij heel erg blij is met iedereen die hem heeft geholpen. “Ik ben nu wereldberoemd in Borne en ik ben heel erg blij dat het zo snel voor elkaar is gekomen.”