Afbeelding

Winnaar Startersprijs Midden Twente 2023: Lisa Spikkert Goudsmid

Algemeen

BORNE - Maandagavond 13 november 2023 vond de uitreiking van de Startersprijs Midden Twente 2023 plaats tijdens het drukbezochte Starterscafé met ruim 150 aanwezigen in Kulturhus Borne. Starters uit Borne, Hengelo en Hof van Twente die in 2022 gestart zijn, maakten kans op deze prijs. Rond halftien werd de winnaar bekend gemaakt: Lisa Spikkert Goudsmid uit Borne.

Emotie tastbaar maken
Lisa is een jonge, enthousiaste ondernemer die heel persoonlijk werk verricht. In haar sieraden maakt ze emotie tastbaar. Na jarenlang bij verschillende juweliers ervaring op te hebben gedaan, heeft Lisa uiteindelijk de keuze gemaakt voor haarzelf te beginnen. “Eigenlijk heb ik altijd de drang gehad om zelf de touwtjes in handen te hebben.” Uit alle aanmeldingen koos de jury een aantal bedrijven uit om te bezoeken. Na deze bedrijfsbezoeken werden de genomineerden gekozen: A2B Energy en Interactive X-Wall uit Hengelo, Buitenmeesters uit Hof van Twente en The Italian Barber en Lisa Spikkert Goudsmid uit Borne.

Terechte winnaar
De uitreiking was wederom in handen van juryvoorzitter Ilse Visscher, eigenaar van Wijngaard Hof van Twente in Bentelo. Lisa Spikkert Goudsmid is de terechte winnaar volgens de jury, die naast Ilse bestaat uit Tijn Leussink (directeur Leussink Retail Groep), Robin Geerdink (directeur Coöperatieve Rabobank), Hans Lesscher (directeur Odin Groep) en Nienke Westerhof (notaris Kuhlmann, Westerhof & Kok). “De persoonlijke producten en het gevoel dat Lisa creëert voor haar klanten, dat is de kracht van haar onderneming. Eén van de weinigen die zo werkt en ze is ontzettend goed in haar vak. Lisa is een trotse, jonge Twentse ondernemer die goed weet wat ze wil. De passie straalt eraf en het ondernemerschap zit er echt in. Het werk dat ze levert is heel ‘puur’ en echt ambachtelijk. Daarbij haalt ze energie uit de dankbaarheid en emotie van de klant”, aldus Ilse namens de jury. Lisa ontving een prachtige trofee van Lego, gemaakt door impactbedrijf Brickworkz, en een waardecheque van 3000 euro. De andere genomineerden ontvingen een cheque van 1000 euro.

Uitreiking tijdens Starterscafé 
De uitreiking van de Startersprijs Midden Twente vond ook dit jaar plaats tijdens het Starterscafé. Al jarenlang georganiseerd door Rabobank, ROZ en de gemeenten Borne, Hengelo en Hof van Twente. Het Starterscafé werd geopend door Gerard Gerrits, wethouder gemeente Hengelo. Voorafgaand aan de uitreiking deelde Dennis Wilt zijn verhaal ‘Van Expeditie naar Succes’. En konden de aanwezigen kijken naar en deelnemen aan de talkshow ‘Twente Start Door’ met Dennis als host en tafelgasten Sander Martinec (Innobrix), Victor-Jan Leurs (Twente Board Development en Marjana van Belkum (Saxion Hogeschool).

Afbeelding