Afbeelding

Ontmoet de nieuwe hoogheden van C.V. de Melbuulkes

Algemeen

BORNE - Vrijdag 10 november markeerde het startsein van het carnavalsseizoen voor C.V. de Melbuulkes in Borne, met de sprankelende presentatie van hun nieuwe hoogheden op het drukbezochte gala in het Kulturhus. De hoofdrollen werden vervuld door Alexander de Groot en Niels Vluttert, die met enthousiasme werden onthuld als Prins en Adjudant van C.V. de Melbuulkes.

Een Bijzonder Belletje
In maart 2023 ontving Alexander de Groot een onverwacht telefoontje van een bekende. “Wat begon als een alledaagse vraag, bleek al snel een buitengewoon bijzonder belletje te zijn!” vertelt Alexander. De vraag was of hij Prins wilde worden bij C.V. de Melbuulkes. “Een totale verrassing, maar ik heb direct volmondig ja gezegd!” Na een kort overleg met zijn vriendin en vader, die samen met hem een zaak runt, was duidelijk dat zij net zo enthousiast waren. Niets stond meer in de weg voor Alexander om de nieuwe Prins van de Melbuulkes te worden.

Carnavalservaring: Van Feestvierder tot Prins
Carnaval is voor de 29-jarige Prins geen onbekend terrein. “Hoewel ik nooit lid ben geweest van een carnavalsvereniging, vierde ik elk jaar carnaval gedurende minstens drie dagen,” deelt Alexander. Zijn vader had ook een sterke band met carnaval. “Toen ik 14 was, werd mijn vader Adjudant bij CV ‘t Iemenschoer. Vanaf dat moment vierde ik elk jaar enthousiast carnaval.”

Op de vraag wie zijn Adjudant zou worden, was het antwoord van Alexander duidelijk: Niels Vluttert uit Borne. “Niels en ik zijn beste vrienden sinds de eerste klas van de middelbare school!” zegt Alexander. Na een kort telefoontje zat Niels binnen vijf minuten in de kamer en stemde volmondig in. “Samen Prins en Adjudant zijn voelt als een bekroning van onze vriendschap, het is prachtig!” aldus Alexander.

Toekomstige Festiviteiten
Prins Alexander en Adjudant Niels kijken uit naar drukke tijden. “Aankomende vrijdag zijn we in Hengelo, en zondag zijn we natuurlijk bij de opkomst van de Angorageiten! We zullen de komende tijd overal bij de opkomsten aanwezig zijn.” Over de verantwoordelijkheden maakt de Prins zich niet al te veel zorgen. “We zullen het visitekaartje van de Melbuulkes zijn en vooral zorgen voor veel sfeer en feest! Voor de rest laat ik het allemaal een beetje over me heen komen, omdat het voor mij ook allemaal nieuw is natuurlijk!”

Terugblik op de Presentatie
Prins Alexander blikt tevreden terug op zijn presentatie. “Als ik bedenk wat er afgelopen weekend allemaal is gebeurd, ben ik ontzettend blij dat ik ja heb gezegd. Wat een bijzonder mooi begin! Dat moet een voorbode zijn voor de rest van het jaar.” Hij is ook verheugd over de goede klik met het jeugdkoppel. “Tim en Pepijn kende ik al, dus ik was echt blij verrast dat zij het podium opkwamen. Ik weet zeker dat we er samen een heel mooi carnaval van gaan maken.”

Uitnodiging aan Bornenaren
Prins Alexander heeft een speciale boodschap voor Bornenaren: “Carnaval is een feest voor iedereen en er is altijd plek voor jou! Zelfs als je geen lid bent van een carnavalsvereniging. Voel je welkom en kom gezellig een feestje vieren!”

Afbeelding
Afbeelding