Wim Menheere.
Wim Menheere. Picasa

Overweldigende belangstelling tijdens open dag Hospice Borne

Algemeen

BORNE - Afgelopen vrijdag, 10 november, is het Hospice Borne officieel geopend. Zaterdag 11 november kon iedereen het hospice komen bewonderen tijdens de open dag. Hiervoor was overweldigende belangstelling, wel 780 mensen hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid zelf een kijkje te komen nemen. 

Na een voorbereidingstijd van jaren, de tomeloze inzet van vrijwilligers en iedereen die een bijdrage geleverd heeft het hospice te realiseren, is het dan nu zo ver. Het hospice is klaar en vanaf maandag 13 november ontvangt het hospice haar eerste gasten. 

De afgelopen weken was het nog even aanpoten om alles piekfijn voor elkaar te krijgen, zodat het hospice de eerste gasten kon ontvangen. Maar het is gelukt. Het Hospice Borne is klaar en het is prachtig geworden. Het doel om een bijna-thuis-huis te realiseren is gehaald. De kamers voor de gasten en alle gemeenschappelijke ruimtes zijn warm ingericht en geven je het gevoel thuis te zijn. Zo’n 70 vrijwilligers en de twee coördinatoren, die de dagelijkse leiding in het hospice hebben, zijn er klaar voor om gasten in de laatste fase van hun bestaan waardig afscheid te kunnen laten nemen van hun leven en hun dierbaren.

Tijdens de overweldigende belangstelling bij de open dag kregen de mensen die het allemaal mogelijk hebben gemaakt lovende woorden. Veel bezoekers waren geraakt door wat er gerealiseerd is, dit leverde veel positieve reacties op. 

Afbeelding