De burgemeester en Sinterklaas.
De burgemeester en Sinterklaas. Foto: Hans Kamphuis

Komt de Sint dit jaar met de trein?

Algemeen

BORNE - Op zaterdag 18 november om 14.00 uur komt de Sint met zijn Pieten weer aan in Borne. Het Rheineplein bruist al vanaf 12.00 uur met activiteiten zoals een stormbaan en lekkernijen als poffertjes, chocolademelk en pepernotenijs van Van der Poel. De kartrekker van dit evenement, is zoals al tientallen jaren, Scoutinggroep St. Stephanus Martina Borne. 

Karsten Kolkhuis Tanke, voorzitter van de speciaal geformeerde commissie verteld dat er ook dit jaar weer verschillende nieuwe dingen zijn toegevoegd aan de Sinterklaasintocht. “Waar Sinterklaas vorig jaar in een cabrio door Borne reed, zal hij dit jaar met een speciale trein door Borne heen rijden.” De trein is geregeld via avonturenpark Hellendoorn en zal speciaal voor de gelegenheid overgebracht worden naar Borne.

Speciale trein

Dat er is gekozen voor een trein is niet zonder reden. In een filmpje dat te zien is op BorneBoeit blijkt namelijk dat er zoveel cadeautjes voor de kinderen in Borne zijn aangekomen in de haven van Enschede, dat het niet allemaal in de auto’s van de Pieten past. De speciale trein zal ervoor zorgen dat de cadeaus ook dit jaar weer aan zullen komen in Borne.

Wat ook nieuw is, is de stormbaan op het Rheineplein. “Omdat we graag willen dat er genoeg te doen is voor de wachtende kinderen hebben we deze opblaas stormbaan geregeld. Vanaf 12.00 uur zullen er Pieten bij de stormbaan zijn om de kinderen te begeleiden.” Aldus Karsten. Naast de stormbaan zal er via schermen live verslag gedaan worden van de intocht door BorneBoeit. “Dat is leuk voor de mensen die op verschillende punten in Borne wachten op de Sint. Ook mensen die fysiek niet aanwezig kunnen zijn bij de intocht kunnen zo toch meekijken.”

Welkom door burgemeester

Om precies 14.00 uur wordt Sinterklaas verwacht op het Rheineplein en zal hij door Burgemeester Pierik verwelkomd worden in Borne. Daarna zal de Sint met zijn gevolg via de Bolkshoek, de Nieuwe Kerkstraat en de Grotestraat richting het Dorsetplein gaan om aldaar op het podium ontvangen te worden door Kaatje Kopstand.

Een commissie van 14 leden van Scoutinggroep St. Stephanus Borne zal de hele intocht coördineren. Vanaf mei zijn de enthousiastelingen, onder leiding van Karsten Kolkhuis Tanke, al bezig met de voorbereidingen. “Als ik op die dag een Borne zie vol blije kinderen en ouders dan weet ik weer precies waar ik het voor doe!” Besluit Karsten. “We gaan er een supermooie Sinterklaasintocht van maken!”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding